Última hora

Sra. Colau: Expulsaria del cos a la policia amb malaltia greu que ha readmès si finalment tingués una discapacitat?

L’expulsarà del cos? No podrà fer cap funció en el cos en segones activitats?

Ens trobem a la premsa que l’Ajuntament de Barcelona, amb l’ara Excma. Sra. alcaldessa Ada Colau al capdavant, ha readmès una agent de la Guàrdia Urbana que va ser expulsada del cos policial quan se li va diagnosticar una greu malaltia, quan faltaven dos mesos per acabar el període preceptiu de pràctiques.

Readmesa

L’Ajuntament va fer marxa enrere i va anunciar que l’afectada torna a ser policia «a tots els efectes». També va assegurar que rebrà les nòmines que ha deixat de percebre durant aquests últims cinc mesos.

El consistori va explicar que encarregarà al tribunal que avaluï detingudament aquest cas per donar una alternativa a la policia si finalment la seva malaltia li impedeix reincorporar-se per completar el temps de pràctiques que encara li falta.

El gest no deixa de ser positiu, però la pregunta que ens fem és què passa si aquesta agent de la Guàrdia Urbana finalment té una discapacitat? L’expulsarà del cos? No podrà fer cap funció en el cos en segones activitats?

El Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) va denunciar recentment davant les Nacions Unides que algunes policies locals de Catalunya, en concret la de Barcelona i la de Figueres (Alt Empordà), i també els Mossos d’Esquadra «vulneren» els drets i marginen els agents afectats discapacitats

El CERMI informa a Nacions Unides que es vulnera la Convenció dels drets de les persones amb discapacitat amb la policia local catalana a la qual li sobrevé una discapacitat, que implica el reconeixement d’una incapacitat laboral, ja que se’ls nega l’accés a la denominada segona activitat. Afirma que són “vulneracions a la igualtat i no discriminació en el dret al treball de les persones amb discapacitat”.

Per tant, gest positiu, tanmateix no podem entendre que una persona com Ada Colau, que diu que és tan social i que defensa els drets humans, porti més de 100 dies al capdavant de l’alcaldia i no afronti la pròpia vulneració de drets humans que ha arribat a Nacions Unides i que es fa a la Guàrdia Urbana de Barcelona als policies amb una discapacitat sobrevinguda.

About AILPOLD (89 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Policia Local amb Discapacitats (AILPOLD), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels policies locals que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions en segones activitats dintre del cos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: