Última hora

Ridícula resposta del portal de la “transparència” a una consulta sobre el nombre de funcionaris amb discapacitat de l’INSS

puertas-11Amb l’aprovació de la Llei 19/2014, del 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern es va crear el portal de transparència.

Si entreu al portal veureu que us explica que Catalunya va obtenir la puntuació més alta de l’índex de transparència de les comunitats autònomes (INCAU), fet públic el 17 de juliol de 2014 per l’organització no governamental Transparència Internacional (TI).

També us explica que el portal de la transparència ha estat objecte d’un procés de redimensionament per tal d’incloure el gran nombre de dades que la Llei 19/2014 exigeix i que l’Administració de la Generalitat continua treballant intensament per comptar amb un portal que ofereixi una informació completa i de qualitat.

El portal incorpora un formulari electrònic per facilitar als ciutadans la presentació de sol·licituds d’accés a la informació pública i, com a ciutadà, el president de l’associació de Mossos d’Esquadra va realitzar una consulta:

Generalitat de Catalunya - Oficina virtual de tràmits ciutadans

Es volia consultar el total de funcionaris que treballen i tenen una discapacitat de l’INSS, el nombre total amb una incapacitat permanent total, amb absoluta i amb gran invalidesa. A priori no sembla una consulta complicada, tanmateix la resposta sembla surrealista:

“D’acord amb les dades que consten en la base de dades de personal, hi ha dos funcionaris amb situació d’incapacitat permanent total que continuen prestant serveis a l’Administració de la Generalitat. Es tracta de dos funcionaris que presten serveis en règim de segona activitat”.

Dir que només hi ha dos funcionaris amb discapacitat de l’INSS en tota l’Administració de la Generalitat és ridícul, però és que a més a la consulta no es demanava res sobre segona activitat. Sembla probable que s’hagi buscat informació i s’hagi esbrinat que qui feia la pregunta era el president de la nostra associació de Mossos d’Esquadra i que això hagi condicionat la resposta, perquè no venia a res parlar de segona activitat.

Dir que només hi ha dos funcionaris amb discapacitat de l’INSS en tota l’Administració de la Generalitat és ridícul, però és que a més a la consulta no es demanava res sobre segona activitat.

Evidentment aquesta resposta s’ha replicat i s’està esperant altra resposta:

“La resposta donada és del tot incorrecta, ja que tinc constància i de moment localitzats tinc uns 110 funcionaris aproximadament treballant amb una incapacitat permanent. En la meva consulta únicament volia saber quants funcionaris tenen una incapacitat permanent per resolució de l’Institut Nacional de la Seguretat Social, aquest aspecte no té res a veure amb el que es fa constar en relació a la segona activitat, crec que qui ha facilitat la resposta no vol dir quina és la dada real. Gràcies”

Sorprenent que, davant d’actuacions així, aquest portal obtingui puntuacions tan altes en índex de transparència i ens preguntem on està la informació completa i de qualitat. També ens preguntem si la resposta hauria estat la mateixa si la consulta s’hagués realitzat amb un altre nom que no tingués a veure amb les nostres associacions. Sospitem que no i la veritat és que tot plegat és bastant lamentable.

Us informarem de la resposta final i veurem com de transparent és aquest portal.

About AILMED (540 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions dintre del cos o en altres llocs de l'administració.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: