Última hora

El Govern d’Ada Colau s’amaga i no respon envers la vulneració reiterada dels Drets de Persones amb Discapacitat dins el Cos de la Guàrdia Urbana

Avui s’ha reunit la Comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació i Seguretat i Prevenció de l’Ajuntament de Barcelona.

I no ho oblidaré mai perquè avui es recordarà per la retirada de la medalla d’or de la ciutat a la Infanta Cristina de Borbó. I no perque siguin reincorporats i es reconeguin els drets dels treballadors que en acte de servei o enfermetat tenen reconeguda una discapacitat i han estat acomiadats per aquest Govern. Agents que ni tan sols han tingut en moltes ocasions cap tipus de reconeixement. Així com moltes altres persones anònimes.

Després de moltes reunions amb gairabé totes les forces municipals del consistori estàvem tots esperant quina seria la resposta del Govern mitjançant el seu responsable, el Sr. Amadeu Recasens.

Doncs bé, se’n diu que la ficció mai supera la realitat, i avui ha estat així.

Davant un prec del Grup Municipal d’ERC, mitjançant el seu porteu en Jordi Coronas i que deia així: “Que s’informi de l’estat d’execució del prec atès, a la Comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació i Seguretat i Prevenció en data 21 d’octubre de 2015 amb el contingut següent: Que es prenguin totes les mesures necessàries per tal que els membres de la Guàrdia Urbana de Barcelona que tinguin una discapacitat que no els permeti acomplir amb el servei ordinari, puguin exercir el seu dret a passar a la situació de segona activitat i, es convoqui la comissió d’estudi per la reincorporació dels agents, aprovada per la Comissió de Seguretat i Mobilitat, de 20 de novembre de 2014, per vetllar per la integració professional i aturar la discriminació laboral d’aquest col·lectiu”

Parlem d’una moció aprovada l’any 2014 i tornada a sol·licitar a l’octubre del 2015. Vet aquí quina ha estat la seva resposta.

El Govern s’amaga i no diu res. Tal i com podeu veure al vídeo. Ni tan sols al torn de réplica s’ha pronuciat cap membre del Govern. És del tot innaceptable des d’un punt de vista polític.

I li facilita la paraula a Gerència de Recursos Humans. Aquells que segons els seus criteris són els causants d’aquesta discriminació i de les seves interpretacions jurídiques restrictives de drets fonamentals. Arribat aquest punt ens hem de plantejar dues consideracions:

1.- No cal constituir més Comissions de treball. Només cal que s’apliqui la llei i adaptin el Reglament de Segona Activitat a extensa la normativa internacional, europea, estatal i autonòmica. Agafin els propis informes del CERMI , Inspecció de Treball i jurisprudència envers aquesta situació. No cal invertir més recursos públics i temps. És lamentable que surti el nom de la nostra ciutat a l’informe enviat Nacions Unides per vulneració de l’aplicació de la Convenció dels Drets de Persones amb Discapacitat. On és la part social?

2.- Aturin els acomiadaments per raó de discapacitat fins que s’adapti a aquesta múltiple normativa jurídica que hem parlat amb anterioritat com a mesura cautelar. I no indiquin als agents que agafin l’alta voluntària i amaguin les seves mal·lalties o lesions renunciant a drets laborals i socials que els hi pertoquen.

És lamentable que surti el nom de la nostra ciutat a l’informe enviat Nacions Unides per vulneració de l’aplicació de la Convenció dels Drets de Persones amb Discapacitat. On és la part social?

D’altra banda, sembla curiós el següent:

Cap Grup municipal tenia coneixement de la constitució d’aquest equip de treball. Tot i què des de la nostra Associació s’havia demanat amb el suport de les forces sindicals  de SAPOL, CCOO i UGT mitjançant registre d’instància amb data 23 de setembre de 2015.

Ni tan sols havien donat resposta a la petició del Grup Municipal del Partit Popular, mitjançant un prec de la seva portaveu la sra. Àngels Esteller amb data 4 de noviembre.

És a dir, ja s’havia fet la primera reunió i no van dir res en cap de les dues peticions. Ni contestan. Aquesta és la “nova forma” de fer política?

Cal preguntar-se el per què d’això? I per què no es troben les forces sindicals i i les representatives de persones amb discapacitat (COCARMI, AILPOLD; AILMED, AILBOD) com afectats a aquest equip de treball? Quins han estat el criteris de selecció de les persones components? Quin interés hi ha al darrere per què no tinguem coneixement?

Parlem de transparència i d’una forma de fer política nova. Doncs no sembla que sigui aquest el camí.

El nostre missatge és clar. Si hi ha una cosa per la qual val la pena lluitar és per la conquesta dels drets inherents a la dignitat humana. Aquesta força què ens demostra la pròpia història envers la lluita pels drets de les persones no l’aturarà ningú.

Si hi ha una cosa per la qual val la pena lluitar és per la conquesta dels drets inherents a la dignitat humana

Portem 8 mesos amb l’actual govern perquè apliqui allò que ja es va aprovar al novembre de l’any 2014.

Ens queixem en ocasions de la tardança i la burocràcia de l’Administració. Doncs aquí tenim un clar exemple. Però que alhora provoca danys irreparables a les persones que ho pateixen i les seves pròpies famílies.

En aquesta mateixa Comissió celebrada avui ha quedat reflectit i acreditat per la majoria de forces municipals una mancança d’efectius al Cos de la Guàrdia Urbana (entre 400-600 efectius). Una mesura immediata “per recuperar efectius” seria no expulsar als agents per raó de discapacitat i que poguessin ocupar llocs no operatius. Tal i com li ha recordat el portaveu del Grup Municipal de Ciutadans, el sr. Francisco Sierra

Com molt bé diu el sr. Jordi Coronas del Grup Municial d’ERC és vergonyós que no es respectin els Drets Fonamentals a l’Ajuntament de Barcelona i exigeix de forma immediata, com venim denunciant-lo des de fa molts anys, perquè es doni una solució.

És vergonyós que no es respectin els Drets Fonamentals a l’Ajuntament de Barcelona

Agraim tambè el suport de la portaveu del Grup Municipal del Partit Socialista de Catalunya, la sra. Carmen de Andrès perquè es doni una solució ràpida.

Dit tot això, crec que està més que justificat sol·licitar la compareixença del Comissionat i que aquest doni explicacions de la seva responsabilitat dels fets que s’estant succeint de forma continuada. I convidar a la resta de forces a que es sumin a la nostra petició d’aplicació de Drets de les Persones amb Discapacitat.

About AILPOLD (64 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Policia Local amb Discapacitats (AILPOLD), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels policies locals que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions en segones activitats dintre del cos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: