Última hora

Un sindicat de mossos d’esquadra, USPAC, insta a l’aprovació urgent amb lectura única de la Llei de segona activitat

USPAC defensa la urgència del tràmit de la llei ja que amb l’actual decret s’estan discriminant mossos/es per raó de discapacitat

Un sindicat de mossos d’esquadra, USPAC, ha emès un comunicat que hem cregut oportú publicar en la nostra web, ja que la nostra opinió coincideix amb el seu contingut. Aquí el teniu:

USPACAssumpte: Menyspreu als companys/es amb discapacitats

Al darrer comunicat sobre el consell de la Policia del 24-02-2016 un dels punts d’USPAC en l’ordre del dia, era sobre la regulació de la segona activitat. Des de la subdirecció general de RRHH se’ns va informar que NO és plantejarà cap canvi de la normativa actual (el decret). El conseller Jané va informar que el juliol de 2015, els Grups Parlamentaris van elaborar un projecte de Llei per a la nova regulació de la segona activitat, el qual a conseqüència de canvi de Govern s’ha retardat, però que actualment hi ha el compromís de finalitzar els tràmits per a la seva aprovació al Parlament.

Hem d’incidir en que fa quasi 8 mesos que es va publicar al butlletí del Parlament de Catalunya, la proposició de Llei de segona activitat amb la que TOTS ELS PARTITS van estar d’acord. Per tant, hem perdut un temps preciós i és urgent tramitar-la en lectura única, ja que amb l’actual decret, dia darrera dia, s’estan vulnerant drets humans i discriminant companys per raó de discapacitat.

La situació de molts companys/es amb una discapacitat sobrevinguda és vergonyosa, i és inexplicable que s’estigui vulnerant sense cap mena de pudor, tota una Convenció Internacional dels drets de les persones amb discapacitat que forma part del nostre ordenament jurídic des del 3-5-2008 i que és d’aplicació directa, passant per davant i mantenint l’aplicació d’un decret de segona activitat que exclou i discrimina.

Des d’USPAC creiem que no ens podem permetre un tràmit ordinari de la llei, per a deixar perdre més temps a una administració que no buscarà cap altra cosa, que discutir tots i cadascun dels drets favorables a funcionaris amb discapacitat que conté un text perfectament adaptat a la Convenció Internacional dels drets de les persones amb discapacitat.

Encara que no haguem participat en el seu redactat, l’hagi fet qui l’hagi fet, a nosaltres ens sembla una fantàstica proposició de llei, i sempre estarem a favor de tota aquella normativa que avanci tant en els drets del nostre col·lectiu, i que sigui d’una forma tan significativa.

Instem per tant, a l’aprovació urgent amb lectura única de la proposició de Llei de la segona activitat que van presentar tots els partits polítics, amb la finalitat de no continuar incomplint diàriament la Convenció, i convidem a tots els altres sindicats a que donin el suport necessari, perquè sigui un èxit de tots i per a tots.

Tots estem exposats en una feina d’alt risc com la nostra, en la qual hi ha “penositat”, i sobretot el risc de patir un dany o una lesió és inherent en l’acompliment del servei, no podem permetre ni un dia més que es malmeti l’honor i la dignitat de cap company/a per haver quedat discapacitat i deixar que se’ls discrimini. Perquè hem de ser conscients que si els discriminen a ells, ens discriminen a tots.   

38-2016 COMUNICAT USPAC MENYSPREU ALS COMPANYS AMB DISCAPACITATS 

About AILMED (590 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions dintre del cos o en altres llocs de l'administració.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: