Última hora

Reunió amb el Sr. Terricabras, eurodiputat per ERC

El dia 21 de març al migdia vam estar reunits a la seu d’Esquerra Republicana de Catalunya amb el Sr. Josep Maria Terricabras i Nogueras, filòsof, catedràtic i polític català i eurodiputat per ERC. Des del 10 de juny de 2014 és president del grup de l’Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu.

Durant la reunió se li van fer entrega al Sr. Terricabras de diversos documents com l’Informe 2015 del Síndic de Greuges de Catalunya amb l’actuació sobre la Regulació de la segona activitat en el Cos de Mossos d’Esquadra.

També l’informe del Comité Español de Representantes de Personas con Discapacidad (CERMI) “Derechos humanos y discapacidad: Informe España 2014”, enviat a Nacions Unides i que constata que la Generalitat de Catalunya vulnera la Convenció dels drets de les persones amb discapacitat amb la seva policia autonòmica a la que li sobrevé una discapacitat que implica una incapacitat laboral, a la que se li nega l’accés a una segona activitat, així com també es vulnera amb la Policia Local catalana a la qual li sobrevé una discapacitat.

També es va abordar la situació als Bombers de la Generalitat respecte a les persones amb discapacitat i la segona activitat, que en comptes d’anar millorant va empitjorant cada vegada més.

Se li va comunicar al Sr. Terricabras que en aquests cossos s’està vulnerant:

  • El Tractat de Funcionament de la Unió Europea: articles 10, 19 i 21.
  • Carta de drets fonamentals de la Unió Europea: articles 20, 21 i 26.
  • La Directiva 2000/78 per a la igualtat de tracte a la feina i l’ocupació.
  • La decisió del Consell d’Europa 2010/48/CE de 26 novembre 2009 relativa a la celebració per part de comunitat europea de la Convenció de les Nacions Unides sobre els drets de les persones amb discapacitat, amb la qual s’aprova que la dita Convenció entri a formar part de la normativa europea.

També se li fa fer esment que el fet d’identificar places per persones amb cert grau de discapacitat, com fa en concret el decret de segona activitat de mossos d’esquadra, podria vulnerar la Directiva 95/46/CE del Parlament Europeu i del Consell, de 24 d’octubre de 1995, relativa a la protecció de les persones físiques en el que respecta al tractament de dades personals i a la lliure circulació d’aquestes dades.

Se li va fer esment també que tota aquesta normativa està per sobre del decret de segona activitat de cos de mossos d’esquadra i que aquest decret les vulnera totes. Així com per sobre de tota la normativa de Policies Locals i Bombers de la Generalitat.

Respecte a mossos d’esquadra, durant la conversa va sorgir la següent pregunta: Com era possible que per tenir una discapacitat ens deixessin sense feina de paraula per després poder al·legar l’administració que no havíem anat a treballar i així no pagar retribucions?

Vam contestar que precisament això és el que al·lega l’administració amb els seus lletrats, dient que com no hem anat a treballar no hi ha retribucions. Però, com podem anar a treballar si no ens han deixat? Fins i tot es vulnera el decret de provisió de llocs de treball del propi cos de mossos d’esquadra.

Finalment, se li va sol·licitar al Sr. Terricabras que s’obri una investigació per incompliment de la normativa europea i que si fos possible es traslladi a Barcelona un comitè d’eurodiputats per tal d’obrir una investigació sobre els fets. A més, si es considera oportú, es va sol·licitar poder comparèixer en la comissió més adient per poder explicar als eurodiputats de primera mà què està passant.

Quedem molt agraïts per l’atenció del Sr. Terricabras i restem a l’espera dels passos a seguir.

Anuncis
About AILMED (445 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions en segones activitats dintre del cos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: