Última hora

Reunió al Parlament de Catalunya amb tots els grups parlamentaris per tirar endavant la llei de segona activitat

La proposició de llei de regulació de la segona activitat es tramitarà per ponència dins del semestre parlamentari actual

Avui ens hem reunit al Parlament de Catalunya les 3 associacions de Mossos d’Esquadra, Bombers de la Generalitat de Catalunya i de les Policies Locals, i tots els grups parlamentaris.

Grup Parlamentari de Junts pel Sí: Il. Sr. Lluís Guinó i Subirós i Il·lma. Sra. Montserrat Fornells i Solé.

Grup parlamentari de Ciutadans: l·lma. Sra. Noemí de la Calle Sifré, Sr. Carlos Sánchez Martín i Il. Sr. Jean Castel Sucarrat.

Grup parlamentari Socialista: Il. Sr. Carles Castillo Rosique.

Grup Parlamentari de Catalunya Sí que es Pot: Il. Sr. Joan Josep Nuet i Pujals.

Grup Parlamentari del Partit Popular de Catalunya: Il. Sr. Alberto Villagrasa Gil.

Grup Parlamentari de la Candidatura d’Unitat Popular – Crida Constituent: Il·lma. Sra. Mireia Vehí i Cantenys.

L’objectiu d’aquesta reunió ha estat desencallar la presentació de la proposició de llei de regulació de la segona activitat d’aplicació als cossos de Bombers de la Generalitat de Catalunya, al de Mossos d’Esquadra i al de les Policies Locals.

Durant la reunió ens hem reafirmat en que una llei de només 13 articles que es limita a aplicar la Convenció Internacional dels drets de les persones amb discapacitat i les Directives europees es podria aprovar perfectament en lectura única. Malgrat això, i a la vista de certes reticències ben enteses, se’ns demanava que es pogués tramitar en ponència, fins i tot aquells partits que estaven d’acord amb la lectura única.

Una tramitació per ponència vol dir que es fa a través d’una comissió del Parlament en la qual hi pot comparèixer tota persona o entitat interessada en el tema. A les 3 associacions, que som els que vam fer el redactat de la proposició de llei, no ens fa cap por que ens tramiti en ponència, ni ens fa por la democràcia, ja que nosaltres sabem defensar el que volem i el que és just, la qual cosa és, per sobre de tot i per sobre de certs interessos, la defensa dels drets de tots aquells companys mossos d’esquadra, policies locals o bombers que tinguin o que tindran una discapacitat.

En vista d’això, s’ha demanat que es comenci ja la tramitació i que es faci en menys de 3 mesos, doncs recordem que estem parlant només de 13 articles, i s’ha dit de fer-ho dins el semestre parlamentari actual, que acaba al juliol.

També s’ha demanat als partits que mentre s’elabora la llei no hi hagi cap company amb discapacitat que perdi la feina sinó que siguin recol·locats automàticament i no es retiri cap credencial. Per tal d’evitar això, s’ha arribat al consens que es presenti una proposta de resolució en breu.

Així mateix, s’ha demanat als partits que una vegada oberta la ponència hi hagi un representant de les 3 associacions que pugui assistir a totes les reunions en relació a la proposició de llei.

El diputat Lluís Guinó s’ha compromès a parlar amb el Departament d’Interior i ens hem emplaçat a una propera reunió el 20 d’abril per tal d’establir un calendari de treball.

Seguim endavant! Us continuarem informant.

Anuncis
About AILMED (445 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions en segones activitats dintre del cos.

2 Comments on Reunió al Parlament de Catalunya amb tots els grups parlamentaris per tirar endavant la llei de segona activitat

 1. He llegir molt atentament, l’article que ens heu enviat , amb relació a la reunió que heu tingut amb els Parlamentaris, per tal de consensuar una LLei de Segona Activitat, i que els que tenim, han ti9ngut o tindran una discapacoitat , puguin seguir desenvolupar una altre feina dins del Cos que Legitimament s’ha guanyat i desgraciadament per la seva limitacions no pot desenvolupar-la amb tota la seva intergitat.
  Només tinc parauñles d¡agraïment a tots els membres de l’Associaccoió per la tasca feta i l’esforç que això comporta. Us animo a seguir endavant i dir-vos que estic al servei del que pugueu necessitar que pugui fer.
  Una forta abraçada

  ABEL HUETE OJEDA

  ” TOTS JUNTS FEM MÉS FORÇA “

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: