Última hora

Admesa a tràmit la segona denúncia al Comitè sobre els drets de les persones amb discapacitat de l’ONU

La denúncia parteix del cas d’un funcionari de la Guàrdia Urbana de l’Ajuntament de Figueres

L’oficina de drets humans de Nacions Unides ha comunicat, el dos de maig de 2016, l’admissió d’una comunicació individual al Comitè sobre els drets de les persones amb discapacitat de l’ONU. Es denuncia a Espanya, en concret a l’Ajuntament de Figueres, per discriminació per raó de discapacitat.

La Comunicació parteix del cas d’un funcionari de la Guàrdia Urbana de l’Ajuntament de Figueres, que en 2008 va tenir un accident de trànsit que li va ocasionar una discapacitat. La situació discriminatòria objecte de denúncia és l’exclusió de forma directa de la possibilitat de mantenir-se en actiu a través del passi a segona activitat en tenir reconeguda una incapacitat permanent.

El Comitè Español de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) ja va denunciar en el seu informe de 2014 davant el Comitè de Drets de les Persones amb Discapacitat de Nacions Unides, la discriminació que sofreixen determinats policies catalans que adquireixen una discapacitat quan reclamen que se’ls reassigni un altre lloc policial amb diferents funcions compatibles amb la seva nova situació.

Precisament aquest informe, que parla de “vulneracions a la igualtat i no discriminació en el dret al treball de les persones amb discapacitat”, va ser especialment dur amb l’Ajuntament de Figueres.

About AILPOLD (90 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Policia Local amb Discapacitats (AILPOLD), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels policies locals que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions en segones activitats dintre del cos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: