Última hora

El Sindicat UGT a la Guàrdia Urbana de Barcelona demana que es tramiti la llei de segona activitat

Des del SPL-UGT estem lluitant per a la Integració Laboral dels Policies Locals amb discapacitat.

El nostre sindicat té com una de les seves finalitats:

– La defensa de tots aquells membres del cos de LES POLICIES LOCALS, que tinguin una malaltia, tant si és comuna o per accident laboral.

– La defensa d’aquells POLICIES LOCALS amb un grau de disminució per resolució del Departament corresponent de la Generalitat de Catalunya i aquells que tinguin decretada per I’Institut Nacional de la Seguretat Social una invalidesa permanent amb tots el seus graus; tant si és per malaltia o per accident laboral.

– També és un fi la defensa de la integració laboral d’aquells POLICIES LOCALS amb una incapacitat, per tal de poder passar a destinacions de segona activitat, en el propi cos de POLICIA o en un altre cos de l’Administració i la defensa a la no discriminació per raó de malaltia i el dret al treball regulat a l’article 35 de la Constitució.

– La defensa de tot el que estigui relacionat amb els riscos laborals, la salut laboral i les malalties professionals, treballant en unes condicions infrahumanes.

També una de les finalitats del SPL-UGT és ajudar i proporcionar tots aquells mitjans professionals que necessitin els POLICIES LOCALS . Tanmateix les tramitacions de documents als estaments públics, exercint la representació dels seus afiliats en tot allò que els afecti.

És per aquest motiu que una de les nostres tasques és la d’assessorament als representants dels treballadors a les diferents taules de negociació de desenvolupament del Reglament de Segona Activitat de l’Administració Local, tal i com s’indica a la Llei 16/1991 de les Policies Locals a Catalunya, a la que som convidats.

Per això us volem fer arribar la següent informació:

Hem iniciat una roda de contactes amb tots els presidents dels diferents grups parlamentaris de la Comissió d’Interior del Parlament de Catalunya, on es desenvoluparà el futur Reglament de Segona Activitat. On els sindicats d’àmbit estatal i autonòmics amb representació a les administracions públiques, com és el cas del SPL-UGT (Sindicat de Policies Locals de Catalunya) que hi serà present en la negociació.

En aquesta roda de contactes hem demanat que amb caràcter d’urgència comencin les ponències polítiques i dels actors socials (SPL-UGT), per tal de legislar el Reglament de Segona Activitat per les Policies Locals, Autonòmiques i Bombers.

Volem que tothom prengui consciència que si es dóna el cas que algú tingui una malaltia, tant si és comuna o per accident laboral que impliqui la invalidesa TOTAL cobraria el 55% del sou actual. Avui en dia t’aniries a casa amb aquesta prestació social, sense poder continuar treballant com a Policia. Per això el que nosaltres volen i demanen en el Parlament, conjuntament amb AIL-POLD i altres organitzacions dels col·lectius de Mossos d’Esquadra i Bombers, és que sense perdre, en el cas policial, la condició d’Agent de l’Autoritat i la teva plaça de funcionari, puguis continuar treballant en un lloc de segona activitat, sense perdre la prestació social i el sou d’Agent.

Una vegada aprovada al Parlament aquesta normativa, els ajuntaments tan sols tindran que establir amb la part social (Sindicats amb representació als Ajuntaments) els llocs que es destinaran a la segona activitat.

Companys i companyes, hem d’agafar consciència de que això ens pot passar a qualsevol de nosaltres. Per això demanem a l’Administració que els companys que es trobin en aquesta situació fora del cos, puguin tornar a treballar en un lloc de segona activitat.

Per tot això, des de SPL-UGT conjuntament amb l’associació que més està lluitant sobre aquesta reivindicació, com es AIL-POLD, volem fer aquest comunicat per tal de fer públics aquests casos i la situació actual en la que es troben les Policies Locals.

Restem a la vostra disposició per qualsevol dubte i/o suggeriment

Horacio López

Responsable del Sindicat de Policía Local de la UGT en Guàrdia Urbana de Barcelona160518 DISCAPACITAT (arrossegat)

About AILPOLD (90 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Policia Local amb Discapacitats (AILPOLD), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels policies locals que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions en segones activitats dintre del cos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: