Última hora

Recepció de la Presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, a les associacions de mossos d’esquadra, bombers i policies locals amb discapacitats

Presidenta Carme ForcadellLa Presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, va rebre ahir les associacions per la integració laboral de mossos d’esquadra, bombers i policies locals amb discapacitats al despatx d’audiències.

Van acudir els presidents de les nostres associacions i diversos dels seus membres. Vam explicar a la presidenta com de malament està la situació de les persones amb discapacitat en aquests cossos especials de funcionaris.

Es va plantejar com era possible que haguem d’anar pidolant que s’apliqui la Convenció de l’ONU dels drets de les persones amb discapacitat, en vigor a Catalunya i que ha de prevaldre enfront de qualsevol norma de l’ordenament intern. Li vam donar la nostra opinió de que ens sembla fantàstic com s’ha avançat en els drets de gais i lesbianes, d’igualtat entre homes i dones, etc., però on estan els drets de les persones amb discapacitat?

Entenem que hauria d’estar prohibida radicalment tot tipus de discriminació i el que no veiem clar és que per cadascuna d’aquestes situacions s’hagi de fer una llei independent.

Se li va demanar que el dia internacional de les persones amb discapacitat, 3 de desembre, es fes algun acte amb alguna declaració en el Parlament i se’ns va demanar que ens poséssim d’acord amb el COCARMI per tal de fer-ho.

Se li va entregar un dossier amb la proposició de llei de segona activitat que tots els partits s’havien compromès per escrit a presentar. Aquest dossier contenia les dues comunicacions rebudes del Síndic de Greuges, també del CERMI, un dictamen de la Comissió Jurídica Assessora sobre la proposició de llei i un informe nostre sobre aquest dictamen.

La presidenta es va comprometre a enviar una carta als partits perquè ens escoltin i es doni compliment al compromís adquirit l’any passat de presentar la proposició de llei de segona activitat.

Agraïm molt l’atenció rebuda per la Presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell.

About AILMED (540 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions dintre del cos o en altres llocs de l'administració.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: