Última hora

Palafrugell aprueba un reglamento pionero para policías mayores o con discapacidad

EUROPA PRESS, Girona 05/10/2016

El Ayuntamiento de Palafrugell ha aprobado el primer reglamento de segunda actividad de un cuerpo policial adaptado a la Convención de Internacional sobre los Derechos de las Personas con Discapacidad, pensado para los agentes que por razones de edad o discapacidad no pueden desarrollar los trabajos habituales como policía.

Así lo ha valorado este miércoles en un comunicado el Comité Catalán de Representantes de Personas con Discapacidad (Cocarmi) que, después de que Palafrugell lo haya aprobado este martes, ha puesto sobre la mesa la necesidad de que el resto de ayuntamientos catalanes también aprueben sus respectivos reglamentos.

Cocarmi ha recordado que, pese a que la segunda actividad está plenamente reconocida, todavía son habituales las situaciones en que policías locales, mossos d’esquadra y bomberos son apartados del cuerpo o sometidos a situaciones de desigualdad respecto a sus compañeros por tener alguna discapacidad o por su edad.

*Font:http://www.europapress.es/catalunya/noticia-palafrugell-aprueba-reglamento-pionero-policias-mayores-discapacidad-20161005180842.html

europa-2016-10-06-a-les-0-11-00

Comentari a la notícia

Desde nuestra Asociación por la Integración Laboral de Policías Locales con Discapacidad (AILPOLD) queremos agradecer y trasladar nuestro agradecimiento a las secciones sindicales implicadas (UGT y SPPM.CAT) y a los técnicos del ayuntamiento con los que a lo largo de prácticamente 2 años hemos estado trabajando de forma conjunta hasta su aprobación definitiva. Así como a las Asociaciones hermanadas de Mossos d’Esquadra y Bombers de la Generalitat de Catalunya (AILMED y AILBOD ).

Especial reconocimiento también a las autoridades y en especial a la concejalía de interior y administración general dirigida por la sra. Judith Zaragoza Llirinós (PSC).

About AILPOLD (90 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Policia Local amb Discapacitats (AILPOLD), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels policies locals que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions en segones activitats dintre del cos.

3 Comments on Palafrugell aprueba un reglamento pionero para policías mayores o con discapacidad

 1. Li explicareu al 80%de la gent qe exclogueu d’aqest dret a la 2a activitat de qe es un exit aquest reglament??? I si per desgracia la resta d’ajuntaments cópien a palafrugell i tb discriminen als seus policies per reglament…també ho explicareu com a exit??

  M'agrada

  • Hola Toni. Tens raó.
   La segona activitat és per tothom i la Convenció no limita. A partir d’aquí, hem de considerar que dintre de la segona activitat pot haver-hi diferents graus i que 14 persones de 50 representen un 28%. Aquesta xifra de 14 serà revisable un cop passats sis anys des de l’aprovació del reglament.
   A Catalunya, en xifres aproximades, segons l’INSS hi ha unes 165 mil incapacitats permanents, que en relació als 7,5 milions d’habitants representa un 2,2%. Nosaltres sempre hem calculat que un 10% de la plantilla de mossos, uns 17 mil, pot estar afectada, estaríem parlant aproximadament d’uns 2 mil agents.
   Tens raó en el teu comentari, però en relació amb aquestes dades, no creiem que d’entrada reservar un 28% suposi un greu problema, ho veurem amb el temps. Pensa que és una dada que es pot modificar i adaptar, també que no és tan fàcil que es reconeguin incapacitats permanents (al contrari), que la gent es pot recuperar, que es jubila, que es demana excedències, que hi ha gent que concursa, etc.
   El realment cabdal, el que hem de donar la importància que té, és que amb aquest reglament tot tipus de discapacitat pot treballar mentre mantingui capacitat per treballar i això sí que compleix la Convenció. Davant d’això hi ha que les persones amb discapacitat vagin al carrer. Per tant, és un exemple molt important a seguir i digne d’elogi.
   Gràcies per la teva opinió, la valorem molt.

   M'agrada

 2. Enhorabona per aconseguir una fita tan important.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: