Última hora

El COCARMI aplaudeix l’ajuntament de Palafrugell per ser pioner en regular la segona activitat d’acord amb la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat

Alhora, insta als ajuntaments catalans a seguir el seu exemple

Barcelona, 5 d’octubre de 2016.- El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), principal plataforma de la discapacitat a Catalunya, celebra l’aprovació, a Palafrugell, del primer reglament de segona activitat d’un cos policial totalment adaptat a la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat. Amb motiu de la seva presentació, que va tenir lloc ahir a la tarda en aquesta localitat, es va posar de relleu la necessitat que la resta de municipis catalans també aprovin els seus respectius reglaments, tal com preveu la Llei de Policia Local de Catalunya.

Els reglaments de segona activitat regulen el pas a altres tasques per raons d’edat o de discapacitat en els casos en què l’agent ja no pot desenvolupar les tasques habituals del cos. Però tot i que aquest pas està legalment reconegut, són habituals les situacions en què policies locals (i també mossos d’esquadra i bombers), són apartats del cos o bé sotmesos a situacions de desigualtat respecte la resta de companys. Aquesta discriminació va ser denunciada l’any passat davant l’ONU pel Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI).

El reglament aprovat a Palafrugell ha pres com a model una proposta de les associacions per la integració laboral de mossos d’esquadra, bombers de la Generalitat i policies locals amb discapacitat.

El text és un pas endavant en l’efectiu reconeixement dels drets laborals dels policies locals amb discapacitat, així com una eina útil a l’hora de posar en pràctica les mesures que facilitin aquesta transició a una altra tasca. I serà, sens dubte, un document que pot servir de guia i exemple a altres municipis catalans que encara no hagin desenvolupat la Llei de Policia Local.

A la seva presentació ahir, a Palafrugell, van assistir l’alcalde de la localitat, Juli Fernández, el president del CERMI, Luis Cayo Pérez, el secretari general del COCARMI, Enric Botí, i el president de l’Associació per la Integració Laboral de Policies Locals amb Discapacitats, Vicenç Flores, a més de representants de l’Associació per la Integració-Mossos d’Esquadra amb Discapacitats i de l’Associació per la Integració Laboral-Bombers de la Generalitat amb discapacitats.

cocarmi-palafrugell

About AILPOLD (90 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Policia Local amb Discapacitats (AILPOLD), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels policies locals que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions en segones activitats dintre del cos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: