Última hora

Primer reglament de segona activitat d’un cos policial totalment adaptat a la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat

Es publica al Butlletí Oficial de la Província de Girona el Reglament de segona activitat de la Policia Local de Palafrugell

S’ha publicat al Butlletí Oficial de la Província de Girona, de l’11 d’octubre de 2016, l’edicte d’aprovació definitiva del Reglament de segona activitat a la Policia Local de Palafrugell.

bop-2a-activitat-palafrugell

És una fita molt important per a nosaltres, doncs es tracta de l’aprovació del primer reglament de segona activitat d’un cos policial totalment adaptat a la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat i, per tant, d’un efectiu reconeixement dels drets laborals i la integració dels policies locals amb discapacitat que ja no poden desenvolupar les tasques principals del cos.

És obligat recordar que aquesta Convenció està en vigor a Catalunya, que forma part del nostre ordenament jurídic i que ha de prevaldre enfront de qualsevol norma de l’ordenament intern. És una necessitat i una obligació que la resta de municipis catalans també aprovin els seus respectius reglaments adaptats a la Convenció i respectant els drets d’aquestes persones. És lamentable i surrealista la situació de desigualtat i discriminació d’aquestes persones amb discapacitat, que tenen drets diferents depenent de l’ajuntament on treballin.

La pèrdua de les capacitats psicofísiques comportaria l’aplicació de la Convenció sobre els drets de les persones amb discapacitat, tal com ens indica el seu article 1, així com l’accés i manteniment de l’ocupació en condicions d’igualtat, tal com ens indica el seu article 27.

En definitiva, amb el compliment de la Convenció com a normativa directament aplicable, el reglament de Palafrugell esdevé un exemple a seguir no només tan sols per la resta de municipis sinó també pel Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya, davant  la proposició de llei de regulació de la segona activitat d’aplicació als cossos de Bombers de la Generalitat de Catalunya, al de Mossos d’Esquadra i al de les Policies Locals que en el seu dia ja es va presentar al Parlament de Catalunya i que està pendent tornar-se a presentar. Es tracta d’una proposició de llei adaptada a la Convenció.

Un Reglament exemplar com el de Palafrugell demostra que no hi ha excuses per complir la Convenció, que només és una qüestió de voluntat política, i és motiu especial d’orgull per a nosaltres que aquest reglament aprovat a Palafrugell hagi pres com a model una proposta de les associacions per la integració laboral de mossos d’esquadra, bombers de la Generalitat i policies locals amb discapacitat.

About AILPOLD (90 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Policia Local amb Discapacitats (AILPOLD), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels policies locals que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions en segones activitats dintre del cos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: