Última hora

El Parlament de Catalunya insta el Govern a iniciar la tramitació de la Proposició de llei de regulació de la segona activitat

El Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya (BOPC) de 18 d’octubre de 2016 publica la Resolució 306/XI del Parlament de Catalunya, sobre l’orientació política general del Govern

El Ple del Parlament, en la sessió tinguda el dia 6 d’octubre de 2016, ha debatut les propostes de resolució presentades pels grups parlamentaris, subsegüents al debat sobre l’orientació política general del Govern tingut els dies 5 i 6 d’octubre.

Finalment s’ha adoptat pel Parlament de Catalunya la Resolució 306/XI, sobre l’orientació política general del Govern, de la qual volem destacar el següent apartat:

“XVI. Polítiques de seguretat


XVI.1. Cossos de seguretat i d’emergències”

“158

El Parlament de Catalunya insta el Govern a iniciar la tramitació de la Proposició de llei de regulació de la segona activitat d’aplicació al Cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya, al Cos de Mossos d’Esquadra i al de les policies locals, i per tal que cap funcionari no sigui discriminat per raó de la seva discapacitat, establir-hi l’aplicació directa de la Convenció de les Nacions Unides sobre els drets de les persones amb discapacitat. “

158

Hem de recordar que en el seu moment, les nostres associacions van acceptar, amb rotunda normalitat, que la Proposició de llei fos tramitada en ponència, que és on se li dóna veu a totes les parts interessades i es pot aclarir i modificar qualsevol error com també adaptar i millorar algunes qüestions.

Mentre que el Parlament de Catalunya insta i torna a instar i va passant el temps, hi ha Ajuntaments com el de Palafrugell que sí que compleixen la Convenció de les Nacions Unides sobre els drets de les persones amb discapacitat. Un avenç que deixa enrere (per no dir en ridícul) a la Generalitat de Catalunya en matèria de drets humans, igualtat i no discriminació.

El Reglament de segona activitat de Palafrugell esdevé un exemple a seguir no només tan sols per la resta de municipis sinó també pel Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya.

Un Reglament exemplar com el de Palafrugell demostra que no hi ha excuses per complir la Convenció, que només és una qüestió de voluntat política, i ja vam dir que és motiu especial d’orgull per a nosaltres que aquest reglament aprovat a Palafrugell hagi pres com a model una proposta de les associacions, així com també és motiu d’orgull per a nosaltres abanderar una llei de segona activitat inclusiva i respectuosa amb els drets humans, que obre les portes a totes les persones amb disminucions psicofísiques o discapacitat a poder-se integrar amb igualtat.

About AILMED (558 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions dintre del cos o en altres llocs de l'administració.

3 Comments on El Parlament de Catalunya insta el Govern a iniciar la tramitació de la Proposició de llei de regulació de la segona activitat

 1. Això de que l’ajuntament de Palafrugell compleix amb l’onu amb aquest reglament…vol dil qe no us heu mirat el reglament…O la convenció permet que un dret de tots es reservi només a una minoria?? Aquest reglament diu qe encara qe le llei reconeix el dret de tots a la 2a activitat. El mateix reclament el limita a 14 efectius de 50…això no discrimina a la resta?? Això ho comparteix l’onu???

  M'agrada

  • Hola Toni. Tens raó.
   La segona activitat és per tothom i la Convenció no limita. A partir d’aquí, hem de considerar que dintre de la segona activitat pot haver-hi diferents graus i que 14 persones de 50 representen un 28%. Aquesta xifra de 14 serà revisable un cop passats sis anys des de l’aprovació del reglament.
   A Catalunya, en xifres aproximades, segons l’INSS hi ha unes 165 mil incapacitats permanents, que en relació als 7,5 milions d’habitants representa un 2,2%. Nosaltres sempre hem calculat que un 10% de la plantilla de mossos, uns 17 mil, pot estar afectada, estaríem parlant aproximadament d’uns 2 mil agents.
   Tens raó en el teu comentari, però en relació amb aquestes dades, no creiem que d’entrada reservar un 28% suposi un greu problema, ho veurem amb el temps. Pensa que és una dada que es pot modificar i adaptar, també que no és tan fàcil que es reconeguin incapacitats permanents (al contrari), que la gent es pot recuperar, que es jubila, que es demana excedències, que hi ha gent que concursa, etc.
   El realment cabdal, el que hem de donar la importància que té, és que amb aquest reglament tot tipus de discapacitat pot treballar mentre mantingui capacitat per treballar i això sí que compleix la Convenció. Davant d’això hi ha que les persones amb discapacitat vagin al carrer. Per tant, és un exemple molt important a seguir i digne d’elogi.
   Gràcies per la teva opinió, la valorem molt.

   M'agrada

 2. Ja era hora!!!
  Esperem que sigui el més semblant possible al reglament de Palafrugell.
  Moltes gràcies per tot l’esforç que heu fet i feu dia a dia per els/les companys/es amb discapacitat, tant de Mossos, bombers i policies locals.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: