Última hora

Es nega a un mosso d’esquadra discapacitat poder vestir uniforme en un Acte de felicitació pública pels serveis prestats

Saben els que li han denegat el que signifiquen les paraules “honor” i “dignitat”?

Recentment un company amb discapacitat, que ocupa una plaça de tècnic de suport al cos de mossos d’esquadra, va enviar una sol·licitud d’autorització per tal d’assistir a un Acte del dia de la Policia Local de Cerdanyola del Vallès vestint uniformitat de mitja gala, ja que li havia estat concedida una felicitació pública individual atorgada per la seva col·laboració amb aquest cos en el seu moment.

Lamentablement, se l’ha comunicat, no sabem qui, des de la regió policial, que no pot vestir uniforme perquè JA NO ÉS MOSSO.

Que ara no faci funcions policials perquè té una discapacitat no justifica tal deshonor ni que se l’humiliï d’aquesta manera davant de la seva família i dels seus companys en un Acte de felicitació pública.

Saben els que li han denegat el que signifiquen les paraules “honor” i “dignitat”? Com podem permetre que algú, sigui qui sigui, tracti als policies que han tingut una discapacitat sobrevinguda sense el respecte y consideració que mereixen per la seva dedicació i serveis prestats?

A la nòmina d’aquest funcionari amb discapacitat consta que és mosso d’esquadra, està en actiu en el cos de mossos d’esquadra, el seu règim disciplinari és el del cos de mossos d’esquadra, com a funcionari apareix en la Relació de Llocs de Treball del cos de mossos d’esquadra… però… no és mosso d’esquadra? No pot vestir uniforme perquè té una discapacitat? Però quin nivell de crueltat és aquest?

No són mossos, ja no són com nosaltres, no poden ser iguals, són diferents… La injustícia i el patiment dels altres es tornen més tolerables si ens diuen que no els hem de considerar “dels nostres”. És com a mínim sorprenent que aquest menyspreu per tenir una discapacitat es produeixi en un cos de funcionaris que presumeix davant de l’opinió pública de fer actes i calendaris solidaris i de lluitar contra l’odi i la discriminació.

Tot plegat contradiu el que va dir la Subdirectora General de Recursos Humans de la Direcció General de Policia, a un reportatge a RAC1 del 20 d’octubre:

“Les persones que ocupen aquest llocs de suport doncs no han ni de lluir un uniforme perquè no cal que se identifiquin al carrer davant de cap ciutadà ni que el ciutadà els identifiqui a ells, tot i això atenent a les reivindicacions que ens han fet arribar en determinats actes oficials se’ls hi ha permès lluir-lo com a membres del cos.”

I és que efectivament uns mossos d’esquadra amb discapacitat van ser autoritzats a poder recollir d’uniforme les seves respectives medalles en l’acte central del Dia de les Esquadres d’enguany. Era la primera vegada que s’autoritzava que uns mossos d’esquadra amb discapacitat que estan en la mateixa situació que el cas que ens ocupa, poguessin acudir d’uniforme a un acte.

Per tant, és contradictori amb el que es va permetre a altres companys. Un gest que vam considerar molt positiu i que vam arribar a considerar un punt d’inflexió en el tracte a persones amb discapacitat del cos. Estàvem equivocats?


ACTUALITZACIÓ: Hi ha hagut rectificació. Li van comunicar al mosso discapacitat que NO podia anar a l’Acte de felicitació pública pels serveis prestats amb uniforme, però ara li diuen que SÍ, que li permeten vestir uniforme, que tot havia estat un “error”.

“Error”? És vergonyós! La normativa actual és discriminatòria. Necessitem una Llei 2a activitat que respecti els drets de les persones amb discapacitat ja! Prou d’errors!!

Demà informarem finalment què ha passat. Gràcies.

Anuncis
About AILMED (448 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions en segones activitats dintre del cos.

3 Comments on Es nega a un mosso d’esquadra discapacitat poder vestir uniforme en un Acte de felicitació pública pels serveis prestats

 1. Quina vergonya més gran!!
  Per molt que intenti pensar quina és la justificació de la “casa” per no deixar al company portar l’uniforme de mitja gala no la trobo… Com no sigui per una qüestió de que els hi fa vergonya que una persona, (per què som persones), amb una discapacitat porti el “seu” uniforme.
  Vergonyós, no hi ha justificació, segurament aquest company s’ha guanyat amb la seva feina i la seva dedicació portar aquest uniforme amb més mèrit i honor que molts dels que des dels despatxos humilien a COMPANYS pel simple fet de tenir una discapacitat.
  Molts ànims pel company i l’enhorabona per la felicitació, que aquesta minoria, sense cap tipus d’empatia, no et facin malbé una fita tan important.

  M'agrada

 2. Fa molts anys que no m’atorguen una felicitació i l’última no la vaig anar a recollir per no veure al malalt mental vestit d’uniforme que me l’havia de donar.

  Precisament aquests que no volen que els discapacitats es posin l’uniforme són els que menys mereixen portar-lo, perquè no aporten valors a la societat, són els que més han “robat” a la Generalitat i més desprestigien el Cos.

  Felicitats company!!!! Posa’t l’uniforme, que escriguin i llavors veure’m als tribunals qui té la raó. És l’única cosa que entenen, les sentències.

  M'agrada

 3. Luisa Riquel Ortega // 16 Novembre, 2016 a les 14:45 // Resposta

  Es un Mosso con todos sus derechos y por lo tanto debe vestir su uniforme, maxime cuando tengo entendido que su situación fué provocada por un accidente laborar.
  Mi felicitación a dicho Mosso.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: