Última hora

Un mosso d’esquadra discapacitat vesteix uniforme en un Acte de felicitació pública pels serveis prestats

L’administració d’entrada li nega vestir-lo i va rectificar a última hora

En l’anterior post vam explicar que un company amb discapacitat, que ocupa una plaça de tècnic de suport al cos de mossos d’esquadra, va enviar una sol·licitud d’autorització per tal d’assistir a un Acte del dia de la Policia Local de Cerdanyola del Vallès vestint uniformitat de mitja gala, ja que li havia estat concedida una felicitació pública individual atorgada per la seva col·laboració amb aquest cos en el seu moment.

Li van comunicar al mosso discapacitat que NO podia anar a l’Acte de felicitació pública pels serveis prestats amb uniforme perquè ja no era mosso, la qual cosa vam criticar amb molta rotunditat com un acte d’humiliació i menyspreu per tenir una discapacitat, doncs és evident que és mosso d’esquadra però no fa funcions policials perquè té una discapacitat.

Resulta que dos dies abans rectifiquen i li diuen que SÍ, que li permeten vestir uniforme, que tot havia estat un “error”. “Error”? Què ha provocat tal canvi? No ho sabem, però el que sí sabem és que “errors” vergonyosos com aquest són constants.

Quin és el problema? És senzill: La normativa actual al cos de mossos d’esquadra és discriminatòria per raó de discapacitat. Es tracta d’una discriminació directa en identificar un col·lectiu de persones discapacitades al que exclou i segrega per motiu de discapacitat.

La normativa actual al cos de mossos d’esquadra és discriminatòria per raó de discapacitat

Davant del requisit a la llei de disminució psicofísica per a poder passar a segona activitat, l’actual decret exclou i segrega als funcionaris si dita disminució ha donat lloc a una incapacitat permanent i depenent del grau d’incapacitat que tinguin. A uns graus se’ls exclou i ni tan sols se’ls deixa treballar (quan tots poden i tenen dret a treballar) i a d’altres se’ls segrega en unes places anomenades “tècnic de suport”, com és el cas del company, en les que el tracte que reben és com si els haguessin expulsat del cos.

exclusio-segregacio

El decret de segona activitat de mossos d’esquadra discrimina persones amb discapacitat depenent del seu grau d’incapacitat

Que se’ls retiri l’uniforme i la credencial ja ho diu tot. Per què aquest tracte denigrant? Per què aquest tracte GRATUIT i INNECESSARI per tenir un cert grau de discapacitat?

Més que mai necessitem una Llei de segona activitat que respecti la Convenció Internacional sobre els drets de les persones amb discapacitat.

About AILMED (590 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions dintre del cos o en altres llocs de l'administració.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: