Última hora

Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat: “El meu dia, el nostre dia, el de tothom”

COCARMI – Manifest 2016

manifest-cocarmi

Sembla que era ahir que des del Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat, COCARMI, preparàvem el manifest del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat del 2015, i ja fa un any. En aquests últims 12 mesos hem avançat en l’assoliment de determinades reivindicacions i demandes, demostrant que val la pena alçar la veu i fernos sentir, reunir-nos amb aquells que tenen la capacitat de decidir i, alhora, treballar des de les entitats en la millora de les nostres condicions de vida.

Aquest 2016 ha estat, i és encara, un any especial: commemorem el 10è aniversari de la Convenció Internacional sobre els Drets de els Persones amb Discapacitat, ocasió que hem aprofitat per explicar i recordar que tenim els mateixos drets que la resta de la població. Malauradament, encara ens queda molt camí per recórrer.

Ens hem reivindicat com a “persones amb discapacitat” defensant aquest terme reconegut internacionalment. Perquè és el que ens identifica i visualitza amb més claredat. No volem que ens canviïs el nom sinó que ens ajudis a canviar la realitat.

Hem finalitzat la recollida de signatures dins la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per modificar el sistema de copagament de la Llei de la Dependència a fi que sigui més just i equitatiu. Ara esperem la seva propera discussió al Congrés. I hem acordat, amb el Govern de la Generalitat, l’increment dels diners de butxaca.

Hem expressat als governs de la Generalitat la necessitat de trobar noves formes d’interlocució, participació i diàleg en l’abordatge de les polítiques relacionades amb la discapacitat. I els hem presentat el nostre catàleg de prioritats per a l’actual legislatura. I s’ha constituït el Consell de la Discapacitat de Catalunya, el CODISCAT, que té la missió, de manera global i transversal, de vetllar pel compliment dels nostres drets en tots els àmbits de la vida.

Hem denunciat la discriminació de policies locals, mossos i bombers en l’accés a una segona activitat i hem celebrat l’aprovació, a Palafrugell, del primer reglament de segona activitat per a la seva policia local plenament adaptat a la Convenció.

En matèria d’accessibilitat, hem consensuat propostes sobre les plataformes úniques de circulació als nostres carrers perquè deixin de ser un perill per a moltes persones amb discapacitat. També hem incidit per incloure criteris d’accessibilitat universal (de mobilitat, a la comunicació i cognitiva) als actes i esdeveniments tant públics com privats. I hem col·laborat en la campanya de sensibilització de Transports Metropolitans de Barcelona ‘Moute per les persones amb discapacitats’.

Malgrat els avenços, la llista de reptes pendents és llarga. I avui, per commemorar el nostre dia, demanem a la ciutadania, a les empreses i a les administracions que ens facin costat, que ens facilitin accedir a aquells suports als quals tenim dret i que ens garanteixen una millor qualitat de vida.

Els demanem, us demanem, que lluiteu amb nosaltres, que treballem plegats en totes les activitats de la nostra vida quotidiana. Que junts fem una societat més inclusiva, una escola per a tots els nens i nenes sense excepció, uns llocs de treball adaptats a les nostres capacitats, uns pobles i ciutats sense barreres, accessibles a la comunicació, a la cultura i l’esport. Perquè la societat del futur serà inclusiva o no serà.

El meu dia, el nostre dia, el de tothom!!!

*Font: http://www.cocarmi.cat/sites/default/files/arxiu/manifest_2016._dia_internacional_de_les_persones_amb_discapacitat_def.pdf#

Anuncis
About AILMED (470 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions en segones activitats dintre del cos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: