Última hora

El Ple de l’Ajuntament de Figueres reconeix discriminació i estudia reincorporar a l’agent expulsat per raó de la seva discapacitat

Des d’AILPOLD i la resta associacions germanades d’AILMED i AILBOD, un día com el d’avui on es celebra el Dia Internacional de la Discapacitat, voldríem deixar constància que avui encara a un país que diu ser democràtic es continua acomiadant de la feina a persones per raó de la seva discapacitat.

Esperem que l’acte d’ahir amb la moció aprovada al municipi de Figueres sigui un punt d’inflexió. Aquí teniu el text intègre de la notícia.

figueres-aprova

L´agent, en una de les nombroses protestes que ha fet

Figueres aprova explorar les vies per reincorporar un agent discapacitat

El ple va aprovar una moció proposada per l’oposició que va tirar endavant tot i l’abstenció del Govern · El policia, que va patir un accident, fa anys que reclama una segona activitat que Figueres no va aprovar fins al 2015 tot i que sense retroactivitat.

L’Ajuntament de Figueres va aprovar ahir tot i l’abstenció del Govern municipal (CiU i PSC) una moció presentada per l’oposició en la qual es torna a posar sobre la taula el cas de l’agent de la Guàrdia Urbana discapacitat i acomiadat el 2009. El document proposa la modificació del reglament de segona activitat de la Guàrdia Urbana –aprovat el 2015 sense caràcter retroactiu– amb l’objectiu d’incloure les recomanacions de la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat (CDPD). A més, s’acorda explorar totes les vies legals incloent les recomanacions del Síndic de Greuges, que implica «retrotraure» totes les actuacions fins al moment de sol·licitar la segona activitat a través d’una comissió d’estudi amb l’objectiu de reincorporar-lo.

L’agent va iniciar el seu periple judicial va vuit anys quan un conductor begut es va saltar un estop i va envestir la moto en la qual viatjava. L’accident li va provocar lesions cerebrals i diverses seqüeles que li van impedir tornar al seu lloc de feina habitual, on feia més de 15 anys que treballava. Va ser llavors quan va demanar poder fer una segona activitat però se li va denegar. I és que Figueres no va tenir fins l’any passat un reglament que reguli aquesta opció. Malgrat que cap jutjat ni tribunal espanyol li ha donat la raó, el CDPD va admetre a tràmit fa uns mesos la seva denúncia contra l’Ajuntament de Figueres per una discriminació per raó de discapacitat. Fa temps que el grup del PP ha portat el cas al ple però ahir la moció comptava amb el suport de tots els grups excepte el Govern, que no només estava en minoria sinó que hi faltava un altre regidor, deixant-lo amb nou davant dels deu membres de l’oposició. L’alcadessa, Marta Felip, va assegurar que «estem sobre la base d’uns fets jurídics que van portar en el seu moment al fet que el senyor Jordi Morales fos cessat per incapacitat i amb una equivalència a una jubilació. Per tant, està fora ja de qualsevol vinculació jurídica amb l’Ajuntament. Les recomanacions del síndic poden ser moltes però tot això és difícil de casar amb el dret: com es deixa sense efecte un decret d’alcaldia que va acordar cessar-lo amb una moció?». Per la seva banda, el regidor Manel Toro va insistir que «l’aplicació retroactiva de les lleis no és possible, és una de les màximes del dret». Amb tot, però, es van emplaçar a seguir buscant l’«opció jurídica» que permeti gestionar el cas. Per això, l’esmena al punt que fa referència a explorar totes les vies legals per reincorporar-lo es va aprovar per unanimitat però la moció en conjunt va tenir l’abstenció del Govern. L’oposició espera ara que es treballi per buscar les vies i resoldre el que consideren un greuge i una «discriminació» envers l’agent.

*Font: Diari de Girona Gemma Tubert Figueres 03.12.2016 http://www.diaridegirona.cat/alt-emporda/2016/12/03/figueres-aprova-explorar-vies-reincorporar/817605.html

Anuncis
About AILPOLD (73 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Policia Local amb Discapacitats (AILPOLD), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels policies locals que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions en segones activitats dintre del cos.

3 Comments on El Ple de l’Ajuntament de Figueres reconeix discriminació i estudia reincorporar a l’agent expulsat per raó de la seva discapacitat

 1. Quina vergonya. No es pot només a Figures? Per què hi ha municipis que si ho fan com Viladecans, Tarragona, Lleida, Castelldefels i sobretot PALAFRUGELL totalment adapat el seu Reglament de 2a Activitat a la Convenció de l’ONU de les persones amb Discapacitat.

  I a València i Andalusia? No busquin excuses i dignifiquin la professió i les drets de les persones amb discapacitat.

  M'agrada

 2. Es indignant que aquest company hagi tingut que anar al TEDH perquè li recoguin el dret que li va ser expoliat per l ajuntament de Figueres i tant i tant anys després recoguin que existeix discriminació en els seus actes. A sobre haurem de dir allò de que “val més tard, que mai…” però el mal és irreparable.

  M'agrada

 3. I segueixen sense reparar-ho tot i el reconeixement PLENARI que el tracte que se m’ha dispensat és discriminatori, doncs les Mocions és l’alcaldessa qui les ha de “tirar endavant”, és a dir que les tramitacions legals les hauria d’iniciar la persona (i grup polític) que durant aquests anys ha estat fent i mantenint actes discriminatoris (es van abstenir a la votació, què va ser guanyada pel conjunt de l’oposició, de fins a cinc partits diferents)…
  RESULTAT: dos mesos i mig més d’inmobilisme per part del govern municipal de Figueres (des que es va aprovar la Moció al Ple del 01/12/2016) a afegir als anys què fa que se’n van desempallegar de mi el juliol de 2009…

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: