Última hora

El comiat de Morales va ser “discriminatori”

L’oposició força l’aprovació d’una moció que obre la porta a estudiar la possibilitat de readmetre’l

setmanari-empordaSobre el cap de l’Ajuntament de Figueres planeja, des de fa anys, el litigi per l’acomiadament de l’agent de policia Jordi Morales, que en el seu dia va ser apartat del servei després d’haver patit un accident que el va deixar incapacitat. Morales ha reclamat, insistentment, el dret de poder passar a segona activitat, però l’Ajuntament no va aprovar un reglament sobre aquest supòsit fins al 2015.

Dijous, tots els grups de l’oposició, representats per Maria Àngela Olmedo (PP), van presentar una moció per fer públic que amb Jordi Morales, present a la sala, s’havia “generat una situació de discriminació” i que calia explorar la seva readmissió.

El debat va ser molt intens entre el govern i l’oposició. Va caldre una aturada tècnica per estudiar una proposta alternativa feta per Manel Toro, que va insistir, igual que l’alcaldessa que “l’aplicació retroactiva de la llei no és possible”. Toro proposava aprovar el text amb una expressió oberta sobre les “vies legals” a estudiar. Finalment, la moció va prosperar amb el vot de tota l’oposició i abstenció de CiU i PSC.

setmanal-emporda-morales

*Font: Setmanari de l’Alt Empordà

Anuncis
About AILPOLD (71 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Policia Local amb Discapacitats (AILPOLD), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels policies locals que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions en segones activitats dintre del cos.

3 Comments on El comiat de Morales va ser “discriminatori”

 1. Jordi PLFigueres acomiadat per discapacitat // 7 Desembre, 2016 a les 12:05 // Resposta

  Os ruego que si alguien puede le haga llegar esta carta, con el artículo de prensa en formato de foto incluido.

  MH. Sr. Carles Puigdemont, President de la Generalitat de Cataluña:

  LE RECUERDO SUS RECIENTES PALABRAS DURANTE EL I CONGRESO INTERNACIONAL DE DEFENSORES DEL PUEBLO, del día 23/11/2016:

  El jefe del Ejecutivo ha denunciado que “los derechos humanos están en riesgo, amenazados, perseguidos, discutidos y violentados en muchas partes del mundo “.

  Carles Puigdemont ha ido más allá al advertir que esto no sólo sucede “en la periferia de nuestras fronteras”, sino también a “dentro de casa” y se mostró convencido de que los derechos humanos, empezando por la Unión Europea, “seguramente están amenazados por las propias debilidades de las propias instituciones”.

  Pues bien, que en un día como hoy (por el día 03.12.2016 día internacional de la discapacidad) se recoja en una ACTA PLENARIA que se me ha discriminado es enormemente trascendente …

  Toda la oposición del Ayuntamiento de Figueres vota a favor de este reconocimiento y el gobierno municipal (que es quien mantiene esta discriminación) se abstiene.

  TODO ELLO CONTRADICE SUS PROPIAS PALABRAS, Y DEJA DE MANIFIESTO QUE EN FIGUERES TENEMOS UN GRAVE ESCOLLO:

  “En Girona -el acto se desarrolaba en la capital de la provincia, con presencia de la alcaldesa de Figueres (provincia de Girona), donde se han producido los actos discriminatorios recogidos en el Pleno Municipal- nace una esperanza, que va de abajo arriba con el firme propósito de hacer una Cataluña libre fiel defensora de los Derechos Humanos”.

  Proclamaba el 23-11-2016 el Presidente Puigdemont: “Cuando se utiliza la ley para pisar los derechos fundamentales estamos obligados a operar cambios profundos y movilizarnos”

  Ahora ved en el artículo cual es la realidad que me está tocado vivir durante estos casi 8 años:

  M'agrada

 2. Hi vull afegir una foto (però no em deixa) on es veu com el Presi Puigdemont ha rebut i llegit el missatge privat que li vaig enviar per messenger (a través de la plana del Facebook s’hi poden deixar comentaris a la seva plana i també deixar-li missatges privats), què quan va obrir i llegir queda el “xivato” en forma de foto del titular del conte de facebook… i esmentar-vos que encara és l’hora que contacti amb mi o amb les associacions agermanades AIL-MED, BOD, POLD per interesar-se pels flagrants casos de vulneració dels drets humans i de les persones amb discapacitats que es pateixen a les PL’s amb resultat d’acomiadament per raó de discapacitat.

  M'agrada

 3. I segueixen sense reparar-ho tot i el reconeixement PLENARI que el tracte que se m’ha dispensat és discriminatori, doncs les Mocions és l’alcaldessa qui les ha de “tirar endavant”, és a dir que les tramitacions legals les hauria d’iniciar la persona (i grup polític) que durant aquests anys ha estat fent i mantenint actes discriminatoris (es van abstenir a la votació, què va ser guanyada pel conjunt de l’oposició, de fins a cinc partits diferents)…
  RESULTAT: dos mesos i mig més d’inmobilisme per part del govern municipal de Figueres (des que es va aprovar la Moció al Ple del 01/12/2016) a afegir als anys què fa que se’n van desempallegar de mi el juliol de 2009…

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: