Última hora

Reunió amb Marta Rovira i Montserrat Fornells a la seu d’Esquerra Republicana de Catalunya

Ahir van acudir a la seu d’Esquerra Republicana de Catalunya a Barcelona, Àngel Gómez-Quintero, president d’AILMED, i Miquel Àngel Reguero, responsable de comunicació, per tal de dur a terme una reunió amb les diputades al Parlament de Catalunya Marta Rovira i Vergés, Secretaria General d’ERC, acompanyada per Montserrat Fornells i Solé, Presidenta del Consell Municipal d’ERC.

En aquesta reunió es van analitzar moltes qüestions. Les més importants van ser en relació a:

 1. La Llei d’acompanyament dels pressupostos en relació a la modificació de la Llei 10/94 de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra.
  1. Amb la modificació de l’article 44, el Departament d’Interior vol saltar-se el secret professional dels metges i la privacitat de dades mèdiques. Tal com està plantejada és una norma repressiva que perseguirà als mossos d’esquadra en funció de la seva probable malaltia o discapacitat. Aquests funcionaris amagaran molt més les seves malalties per no veure’s perjudicats.
  2. Sobre la modificació de l’article 48, estem totalment en contra de la seva aprovació tal com està redactat, acabarem de perfilar el tema i li farem arribar.
  3. Quan a la resta d’articles hem comentat l’article que permet accedir al cos sense límit d’edat respecte del qual hi ha hagut dues sentències del Tribunal de la Unió Europea contradictòries: una diu que nos es pot fixar límit d’edat per accedir en el cas de Policies Locals per ser discriminatori, l’altra sobre l’Ertzaintza diu que sí que és correcte posar límit d’edat.
 2. El vot particular de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya sobre la regulació del temps de treball i de la segona activitat en el cos de Mossos d’Esquadra, Bombers de la Generalitat i Policies Locals.
 3. La Proposta de resolució sobre la segona activitat dels mossos d’esquadra, els policies locals i els bombers publicada al BOPC de 4 de novembre de 2016.
 4. Hem buscat sinèrgies quant a iniciar la tramitació de la Proposició de llei de regulació de la segona activitat d’aplicació al Cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya, al Cos de Mossos d’Esquadra i al de les policies locals, i per tal que cap funcionari no sigui discriminat per raó de la seva discapacitat, establir-hi l’aplicació directa de la Convenció de les Nacions Unides sobre els drets de les persones amb discapacitat, aprofitant que se celebra aquests dies el desè aniversari d’aquesta Convenció.
  1. El tema és urgent i greu i es va demanar la col·laboració d’ERC per dur a terme la llei.
  2. Es va informar sobre el Primer reglament de segona activitat d’un cos policial totalment adaptat a la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat aprovat a Palafrugell. Altres ajuntaments com el de Cerdanyola de Vallés van pel camí d’aprovar un text també adaptat.

Sobre totes aquestes qüestions les diputades va estar molt receptives i van copsar la nostra situació en relació a Mossos d’Esquadra, Bombers de la Generalitat i Policies Locals amb discapacitat. Vam quedar en enviar una sèrie de documents i seguir treballant.

Per altra banda, també es va informar que s’han demanat reunions amb diferents Consellers/es, alguns/es o bé no ens han ni contestat o bé han delegat en altres persones. De moment no s’ha produït cap reunió des d’una reunió que va haver-hi amb el Secretari General d’Interior que no va servir per RES.

Estem pendents amb una reunió al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, la consellera Dolors Bassa ha delegat en dos directors generals i, per tant, al seu torn nosaltres hem delegat en el nostre responsable de comunicació, si no hi ha cap més delegació…

La Secretaria General d’ERC, Marta Rovira, va dir que prendrà cartes a l’assumpte sobre els temes que es volien tractar amb els diferents departaments.

També va entendre que després d’una dècada de l’aprovació de la Convenció de Nacions Unides sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, Catalunya ha d’estar a l’altura i complir aquest tractat.

Anuncis
About AILMED (448 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions en segones activitats dintre del cos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: