Última hora

El departament d’Interior presumeix de premi a la campanya “T’escoltem” contra l’odi i la discriminació alhora que discrimina mossos amb discapacitat

L’exemple de comportament del departament d’interior amb els seus propis discapacitats és discriminatori i indigne i la seva campanya contra l’odi i la discriminació és una hipocresia que no mereix cap premi ni reconeixement

Aquesta setmana la Direcció General de la Policia ens ha fet saber que “la cinquena edició de les distincions ‘Daniel Wagman’ de la Plataforma por la Gestión Policial de la Diversidad Social ha reconegut el valor de la campanya “T’escoltem” contra l’odi i la discriminació que els Mossos d’Esquadra duen a terme per tal de difondre quines són les conductes discriminatòries i que poden constituir delictes d’odi i per potenciar la denúncia d’aquests fets”.

Ens venen que “els premis són el reconeixement a les autoritats amb competència en matèria de seguretat pública i als serveis policials per la seva tasca relacionada amb la gestió de la societat diversa”.

Hi ha un moment en el vídeo d’aquesta campanya en que es diu: “També pot ser que hagin negat els teus drets perquè ets una persona amb discapacitat”.

El “postureo” ha estat sempre un dels pilars d’aquest cos amb uns gestors que l’únic que fan és utilitzar el rentat de cara en benefici propi.

Ho sentim però ÉS INDIGNE I TROBEM HIPÒCRITA que amb aquest tema, i altres temes com aquest (nadal solidari, calendari solidari, etc.), el departament d’Interior es vulgui donar un bany d’imatge i presumeixi de lluita contra la discriminació, alhora que SEGREGA I EXCLOU persones amb discapacitat al propi cos. És una GRANDÍSSIMA VERGONYA.

Entre d’altres qüestions hem de recordar que:

  • El departament d’Interior vulnera la Convenció dels drets de les persones amb discapacitat amb la seva policia autonòmica a la que li sobrevé una discapacitat que implica una incapacitat laboral, a la que se li nega l’accés a una segona activitat. La pròpia normativa del cos exclou i discrimina persones amb discapacitat.
    • Ho diem nosaltres? Sí, i també ho diu el Comité Español de Representantes de Personas con Discapacidad (CERMI) a l’informe “Derechos humanos y discapacidad: Informe España 2014”. El CERMI elabora aquest informe, que descriu la situació dels drets humans de les persones amb discapacitat a Espanya, en qualitat de ser l’organisme oficial independent nomenat per l’Estat Espanyol pel seguiment de l’aplicació de dita Convenció.
    • Aquest Informe España 2014 es va remetre al Comitè de Drets de les Persones amb Discapacitat de Nacions Unides, amb seu en Ginebra (Suïssa), com a màxima autoritat en el seguiment mundial de la Convenció.
  • El Síndic de Greuges a l’Informe al Parlament corresponent a l’any 2015 va recomanar al Departament d’Interior: que no exclogui automàticament del passi a una situació de segona activitat les discapacitats físiques o psíquiques que comportin el reconeixement d’una IPT al personal funcionari del CME, sempre que, després de la valoració de les capacitats de la persona, aquesta pugui desenvolupar funcions d’aquesta situació.
  • Fa només un any el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, sala del contenciós administratiu, secció quarta, va dictar 4 sentències favorables a membres amb discapacitat de la nostra associació en les que es reconeix que l’administració els ha produït danys morals i, a més, vulneració del principi de confiança legítima del funcionari, aflicció, impacte o patiment físic o espiritual, tensió, agressió directa al patrimoni espiritual…

Un tracte “exquisit” del departament d’Interior i la Direcció General de Policia als propis mossos d’esquadra que per desgràcia seva han tingut una discapacitat sobrevinguda. Queda molt bé tenir un Codi Ètic, però el nivell ètic és sota zero.

El lamentable exemple de comportament del departament d’Interior amb els seus propis discapacitats és DISCRIMINATORI I INDIGNE i la seva campanya contra l’odi i la discriminació és una campanya d’imatge hipòcrita que no mereix cap premi ni reconeixement.

En aquest sentit, des d’aquesta associació farem gestions perquè es retiri aquest premi.

Anuncis
About AILMED (448 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions en segones activitats dintre del cos.

1 Comment on El departament d’Interior presumeix de premi a la campanya “T’escoltem” contra l’odi i la discriminació alhora que discrimina mossos amb discapacitat

  1. Quin cinisme… Flac favor fan a tots plegats, comptant els interessos de la pròpia administració

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: