Última hora

Aprovada al Parlament una Proposta de resolució sobre la segona activitat dels mossos d’esquadra, els policies locals i els bombers

S'aprova el text amb una esmena del Grup Parlamentari de la Candidatura d’Unitat Popular – Crida Constituent

Al BOPC de 4 de novembre de 2016 es va publicar una Proposta de resolució sobre la segona activitat dels mossos d’esquadra, els policies locals i els bombersper tal de ser votada davant la Comissió d’Interior.

Us hem de recordar que al BOPC del 26 de maig de 2016 ja es va publicar al respecte una altra Proposta de resolució que contenia dos punts. En la votació davant la Comissió d’Interior, el primer dels punts va quedar aprovat i el segon dels punts va ser refusat. Finalment el 26 de juliol es va publicar al BOPC la Resolució 262/XI del Parlament de Catalunya, sobre la segona activitat de mossos d’esquadra, policies locals i bombers.

Doncs bé, la nova Proposta de resolució publicada el 4 de novembre ha estat votada el 15-2-17 davant la Comissió d’Interior. Només va haver-hi una esmena del Grup Parlamentari de la Candidatura d’Unitat Popular – Crida Constituent (l’afegim en cursiva).

El resultat de la votació ha estat: 11 vots a favor de Ciutadans, del Grup Parlamentari Socialista, del Grup Parlamentari Catalunya Sí que es Pot, del Grup Parlamentari del Partit Popular de Catalunya i del Grup Parlamentari de la CUP – Crida Constituent i 10 abstencions del Grup Parlamentari de Junts pel Sí.

Per tant, va quedar aprovada la proposta de resolució. Us oferim el vídeo de la Comissió d’Interior amb el debat i votació. Quan la Resolució sigui publicada oficialment farem una sèrie d’observacions i comentaris.

La Resolució hauria quedat aprovada amb el contingut següent:

Resolució sobre la segona activitat dels mossos d’esquadra, els policies locals i els bombers

“El Parlament de Catalunya insta el Govern a:

Aplicar mesures transitòries per tal que no es continuï vulnerant la citada Convenció Internacional, que és d’aplicació directa a totes les administracions de Catalunya.

Aquestes mesures són les següents:

a) Que tot funcionari amb una diversitat funcional emparat per l’article 1 de la Convenció de Nacions Unides sobre els drets de les Persones amb Discapacitat, també li sigui d’aplicació l’article 27 –d’aplicació a les persones que pateixen una discapacitat durant l’ocupació– vetllant perquè es facin ajustaments professionals raonables, promocionant el respecte a la seva dignitat inherent.

b) Que un funcionari amb una incapacitat permanent, que mantingui les capacitats laborals, sigui reubicat en un lloc de treball adequat a la seva diversitat funcional, de forma provisional i immediata, sense que se li pugui retirar la seva credencial i sense que això suposi cap pèrdua econòmica per a la persona afectada, ni tampoc un greuge comparatiu en relació a la resta de companys del cós de que es tracti.

c) Promoure que les administracions corresponents dictin les resolucions de canvi de lloc de treball a places de segona activitat provisionals fins l’aprovació, publicació i entrada en vigor de la futura Llei de regulació de la segona activitat d’aplicació al Cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya, al de Mossos d’Esquadra, al Cos d’Agents Rurals, als cossos de treballadors penitenciaris i al de les policies locals.

Palau del Parlament, 15 de febrer de 2017″

About AILMED (558 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions dintre del cos o en altres llocs de l'administració.

2 Comments on Aprovada al Parlament una Proposta de resolució sobre la segona activitat dels mossos d’esquadra, els policies locals i els bombers

  1. Desproveir dels símbols que acrediten a un policia i de la seva condició com a tal és treure-li l’ànima, és abocar-lo a la fustració, aïllament. La pertanyença al colectiu, a una professió tant especial de servei públic en defensa dels drets de les persones i les llibertats públiques, és un sentiment indescriptible que no se li pot sostreure amparant-se en una lectura partidista, restrictiva i inmovilista d’un marc legal canviant que evoluciona cap a la plena integració i compatibilitat entre el treball i les prestacions previstes, i més encara quan el garant dels drets invocats és la mateixa Administració a la qual pertany, i que ha d’aplicar el que és de justícia social.

    M'agrada

  2. M’he llegit el projecte de Llei de Segona Activitat dues vegades i si això s’aprova al Parlament de Catalunya és un pas endavant de gegant.
    Esteu fent una tasca molt important que està arribant a les ABP’s i el dia que sigui realitat us hauran de fer un monument a l’Associació.
    És de justicia i sentit comú donar un tracte de plena igualtat als companys-es que han estat lesionats i que a consequència d’un accident de treball han tingut la mala sort de veure’s amb una discapacitat. Gràcies AILMED.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: