Es vol crear la Fundació del cos de Mossos d’Esquadra per privatitzar el Fons d’Acció Social (FAS) i les obligacions del departament d’Interior
No donem suport a aquesta iniciativa d’una fundació i, en conseqüència, demanarem a la gent que no s’hi apunti
El departament d’Interior ha informat els sindicats de la immediatesa de la creació de la Fundació del cos de Mossos d’Esquadra.
Segons informen els sindicats aquesta fundació té com a pilars bàsics:
1-Protecció Social (ajuts als associats, famílies amb fills amb discapacitat, funerals, idiomes, casals, etc.)
2-Memòria històrica (posar en valors el que és el CME, publicacions, exposicions, etc.)
3-Solidaritat (voluntariats, activitats solidàries, etc.)
4-Cultura de la Seguretat (recerca, xerrades, etc.)
Quant a l’aspecte organitzatiu de la Fundació, segons informen els sindicats, el Director de la Fundació serà una figura professional que tindrà un sou assignat per aquesta tasca, juntament amb el personal administratiu que hi treballi. Hi haurà un director, el consell executiu, el patronat i el mateix personal de la fundació. Segons sembla, els sindicats representatius tindran un lloc dins el Patronat d’aquesta fundació.
De la fundació en formaran part, el conseller, el director general, el cap del cos, el president del comitè d’ètica, els consellers del consell de la policia, etc.
Quant a finançament la Fundació Mossos d’Esquadra, serà una entitat privada amb mecanismes de finançament, com:
-Mecenatge: Tres o quatre entitats, que aportaran entre 60.000 i 80.000 € cada una d’elles.
-Aportació mensual dels que voluntàriament es facin socis de la Fundació i només aquests tindran dret a beneficiar-se dels ajuts.
-Aportació de l’Administració.
-Microfinançament (entitats privades, de forma puntual)
El Departament d’Interior facilitarà un espai com a seu social de la Fundació.
La Fundació del cos de Mossos d’Esquadra serà una entitat privada i només els que paguin com a socis tindran dret a beneficiar-se dels ajuts
La nostra valoració
És evident que hi haurà una despesa en salaris per tot el personal. Tots aquests diners que es gastaran en aquests salaris, no es podrien dedicar directament al Fons d’Acció Social (FAS) de mossos en qüestió de protecció social?
Tot això ja es contemplava en el FAS. Si ho volen privatitzar que parlin clar. Tot el que es diu sobre la finalitat d’aquesta fundació és assumible i hauria de ser-ho per part del FAS, però és que el que no ho sigui també seria obligació assumir-ho pel mateix departament!
Per què servirà?
Servirà per tapar mancances cap als mateixos funcionaris, netejar la imatge i omplir-se la boca de solidaritat.
Servirà també per justificar que no s’aprovi el nou FAS. I el més greu és que, a diferència del FAS que era per tothom, només els socis de la Fundació, o sigui els que paguin, tindran dret a beneficiar-se dels ajuts.
Amb aquesta fundació el departament d’Interior es treu de sobre les seves obligacions, en altres paraules “privatitza les seves obligacions”, delegant en una fundació privada de la qual viuran uns quants. Sembla un bon “negoci”.
Davant d’això, com es pot tenir la barra de voler crear un altre organisme de caire privat? Més encara quan tots sabem com funcionen o han funcionat o les intencions d’algunes fundacions.
Per altra banda, si es diu que es faran temes socials amb els exemples que diu, vol dir que aquesta fundació que serà de caràcter privat tindrà accés a dades privades de funcionaris d’un cos de policia. Amb quina finalitat? Ho trobem molt preocupant.
Amb aquesta fundació el departament d’Interior es treu de sobre les seves obligacions, en altres paraules “privatitza les seves obligacions”, delegant en una fundació privada
Per la part que ens toca, les persones amb discapacitat no necessitem “solidaritat”, “caritat”, “paternalismes voluntaristes”, “sensibilitat” ni “hipocresia”, necessitem que s’avanci en els drets de les persones amb discapacitat, necessitem que el departament ens respecti el dret al treball, a la igualtat, a la no discriminació, a la inclusió, a la integració…
El que necessiten els funcionaris amb fills discapacitats a càrrec és poder adaptar les seves jornades i el seu lloc de treball, és a dir, uns ajustaments raonables que no haurien de suposar cap mena de problema. És la voluntat, fins i tot la sensibilitat, que en un cos especial de funcionaris com el de Mossos d’Esquadra, amb horaris a torns amb moltes variacions, on es treballen nits o caps de setmana, es volen buscar solucions que vetllin pels drets de fills amb discapacitat.
Si tot això es respectés per part de l’administració pública de ben segur que no caldrien fundacions privades ni martingales similars.
El fet que l’administració estigui “venent” als sindicats aquesta fundació ens recorda a les pressions que van rebre alguns sindicats perquè signessin la proposta d’acord i conseqüentment el decret de segona activitat. És preferible no tenir res que una firma errònia, perquè després tothom paga les conseqüències, afiliats i no afiliats als sindicats.
Per aquests motius nosaltres no donem suport a aquesta iniciativa d’una fundació i, en conseqüència, demanarem a la gent que no s’hi apunti.
Que lamentable és tot plegat!!
Seguirem informant dintre de les nostres possibilitats.
Estoy totalmente de acuerdo con lo comentado en el artículo a mi no en fa falta propines si no respecte per part de les institucions I el que es mes importante del§ coman amento.
Os explicaré un cas personal com exemple el sotscap de la A BP Horta-Guinardo a les dos setmanes de incorporantme em diu que em dunara una feina que em sentiré realitzat,os diré que faig algo gracies a unes funcionaries i hara volent que ens paguem algo que per llei ens correspondiente dos no pensó donar res a aquesta que no te cap mena de respecte pel colectiu nostro
Gracies per tot
M'agradaM'agrada