Última hora

El jutjat del Social ens deixa clar que el reconeixement d’incapacitat permanent total és compatible amb realitzar tasques a llocs adaptats al cos de mossos d’esquadra

Us oferim una sentència del Juzgado de lo Social nº 20 de Barcelona. Es tracta de la demanda contra l’INSS d’un mosso d’esquadra en actiu amb una adaptació del seu lloc de treball, realitzant exclusivament tasques administratives.

La sentència dóna per fet que és compatible la segona activitat amb una incapacitat permanent total sempre que hi hagi un canvi de funcions. Però aquest aspecte ha estat modificat per una interlocutòria del propi jutjat que adjuntem amb la sentència, ja que es va demostrar que el mosso no estava en segona activitat, sinó que estava en plaça adaptada.

L’INSS li denega la sol·licitud d’incapacitat permanent perquè, entre altres qüestions, a pesar que la limitació per a les tasques pròpies i ordinàries de mosso d’esquadra resulta plenament acreditada, no està limitat funcionalment per a realitzar tasques administratives. És a dir, s’entén que les tasques administratives serien les pròpies de la professió habitual del mosso d’esquadra respecte de les quals valorar la limitació funcional.

Tanmateix, la sentència rebutja aquesta conclusió davant del que reiteradament ha establert la doctrina jurisprudencial.

El reconeixement d’incapacitat permanent total no pot impedir la realització de tasques administratives en un lloc adaptat al cos, impedeix l’execució de les principals funcions de la professió habitual de mosso d’esquadra

Aplicant aquesta doctrina, essent la professió habitual respecte de la qual valorar la limitació funcional la de mosso d’esquadra, aquesta no pot centrar-se en el concret lloc de treball ocupat, sinó en el conjunt de funcions que pot realitzar en la seva globalitat. No es pot centrar únicament en les funcions que desenvolupa fent tasques administratives, ja que aquestes funcions no impedeixen valorar com a paràmetre comparatiu el conjunt de funcions pròpies de la professió de policia autonòmic.

Així, en aquest cas les limitacions funcionals de caràcter permanent estan incapacitant al mosso per a l’exercici de la seva professió habitual, doncs impedeix l’execució de les principals funcions d’aquesta, independentment de les tasques administratives.

Per tant, el mosso és declarat en situació d’incapacitat permanent total per a la seva professió habitual derivada de malaltia comuna i es condemna a l’INSS a reconèixer que la prestació és retroactiva des de la data de dictamen de l’ICAM.

Conclusions

El jutjat del Social ens deixa clar que el reconeixement d’incapacitat permanent total impedeix l’execució de les principals funcions de la professió habitual de mosso d’esquadra, amb independència de la realització de tasques administratives en un lloc adaptat al cos.

Per tant, declara situació d’incapacitat permanent total de manera retroactiva, no podent impedir aquest reconeixement d’incapacitat la realització de tasques administratives en un lloc adaptat al cos.

Anuncis
About AILMED (470 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions en segones activitats dintre del cos.

2 Comments on El jutjat del Social ens deixa clar que el reconeixement d’incapacitat permanent total és compatible amb realitzar tasques a llocs adaptats al cos de mossos d’esquadra

  1. Bé, sembla que a poc a poc la justícia ens dona la raó cada vegada en aquest sentit, però m’agradaria saber si la sentència és ferma o es va presentar el recurs de suplicació davant la sala de lo social del TSJC i encara resta pendent la resolució?

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: