Última hora

La Direcció General de la Policia està lliurant citacions perquè els agents del cos de mossos d’esquadra se sotmetin a valoracions psicofísiques amb metges aliens a l’administració

Ningú hauria d’anar a aquesta cita sense que estigui acompanyat del seu advocat

Ens ha arribat la informació de què la Direcció General de la Policia, està lliurant citacions perquè els agents del cos de Mossos d’Esquadra se sotmetin a VALORACIONS PSICOFÍSIQUES amb METGES ALIENS A L’ADMINISTRACIÓ.

Demanem a totes les persones que rebin aquesta citació es posin en contacte amb la nostra associació per ser degudament assessorats i perquè ningú hauria d’anar a aquesta cita sense estar acompanyat del seu advocat per tal d’evitar situacions d’indefensió i/o arbitrarietat que puguin perjudicar la carrera professional dels que siguin citats.

Respecte a aquestes valoracions psicofísiques hem de recordar que l’article 164 de la Llei 5/2017, d’acompanyament dels pressupostos, va modificar alguns articles de la Llei 10/1994, d’11 de juliol, de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra.

Ja ho vam advertir i ho vam dir molt clar. Al respecte, la nostra associació va realitzar un informe que es va entregar a tots els partits al Parlament de Catalunya. En conclusió, dèiem que aquestes modificacions que s’introdueixen en la Llei de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra són retallades de drets.

Amb la modificació de l’article 44 de la llei de Mossos d’Esquadra, es va afegir “l’obligatorietat” perquè els agents hagin de superar exàmens psicològics i físics periòdics. El Departament d’Interior vol passar per sobre del secret professional dels metges i la privacitat de dades mèdiques. Ja ho vam comentar més extensament en un anterior post al qual us remetem.

Ja ho vam advertir i ho vam dir molt clar: El Departament d’Interior vol passar per sobre del secret professional dels metges i la privacitat de dades mèdiques

Si facilites documents mèdics voluntàriament, seran utilitzats i pel que es pot veure no en benefici del funcionari, ja que tot el que facilitis quedarà en un arxiu, per tal motiu molt de compte amb quines dades es faciliten. Què passarà si algú es nega a aportar documents mèdics o es nega a la revisió mèdica? No creiem que la cosa quedi en un no res, per tal motiu molta precaució, no faciliteu informació. En cas de dubte desconfieu.

Molt de compte amb què aquests serveis privats no et facin omplir/firmar un document amb el qual autoritzes a passar la informació a l’administració. Compte amb el que ompliu i/o firmeu!! No doneu autorització.

Ens tornem a preguntar:

  • Què faran amb aquells mossos/es que no passin els exàmens psicofísics?
  • I si algun mosso/a es nega a passar aquests exàmens?
  • On està l’informe de l’Agència de Protecció de dades respecte a la documental mèdica d’aquestes persones?
  • En relació als contractes es vol permetre per llei el control per part d’empreses privades, sabeu que qui paga mana i pot fer i desfer?
  • Saben que existeix el secret professional dels metges i la privacitat de dades mèdiques?

Sabeu que us jugueu el futur? Perquè després diguin que no hem avisat.

Anuncis
About AILMED (459 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions en segones activitats dintre del cos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: