Última hora

El sector de la discapacitat demana l’aprovació de la llei de segona activitat per a mossos, bombers i policies locals

El Parlament debat demà una proposta per acabar amb la discriminació dels treballadors amb discapacitat d’aquests cossos  

El Comitè ha alertat en diverses ocasions de les irregularitats laborals que pateixen els agents amb discapacitat

Barcelona, 25 de juliol de 2017.- El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), principal plataforma del sector a Catalunya, demana als grups parlamentaris catalans que votin favorablement demà a la tramitació de la proposició de llei sobre la regulació de la segona activitat d’aplicació al Cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya, al de Mossos d’Esquadra i al de les policies locals. Alhora, el COCARMI reclama que aquesta regulació s’adeqüi a la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, en especial a l’article 27 sobre el dret al treball.

Associacions de treballadors amb discapacitat d’aquests cossos denuncien des de fa anys, amb el suport del COCARMI, les irregularitats i situacions de discriminació estructural que pateixen per raó de la seva discapacitat.

La proposició, presentada per Ciutadans i a la qual Junts pel Sí ha presentat una esmena de retorn, contempla les condicions necessàries perquè membres d’aquests tres cossos puguin ser destinats a noves activitats dins del cos, o bé per raons d’edat o bé per discapacitat.

La legislació vigent a Catalunya està denunciada pel Comitè Estatal de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) davant el Comitè de Drets de les Persones amb Discapacitat de Nacions Unides, amb seu a Ginebra, per discriminar les persones amb discapacitat. Així, la tramitació al Parlament d’una proposició al respecte és l’ocasió ideal per demostrar el respecte envers el col·lectiu. En l’anterior legislatura, tots els grups polítics van acordar abordar en aquest mandat una solució legal a aquesta discriminació contra mossos, policies locals i bombers.

Sobre el COCARMI. El COCARMI està integrat per una desena de federacions i associacions que donen veu a les persones amb discapacitat de Catalunya, ja sigui discapacitat física, intel·lectual, sensorial o trastorn mental (www.cocarmi.cat). Segons dades del 2015 del departament de Treball, Benestar Social i Famílies, hi ha a Catalunya 514.886 persones amb alguna discapacitat legalment reconeguda. Una dècada abans, el 2005, el nombre de persones amb discapacitat era de 356.530. Així, en deu anys  el col·lectiu ha crescut més d’un 44 per cent. El COCARMI l’integren ACAPPS, COCEMFE Catalunya, DINCAT-Plena Inclusió Catalunya, Down Catalunya, ECOM, FECETC, Federació Salut Mental Catalunya, FESOCA, FEPCCAT i ONCE Catalunya. El COCARMI forma part del Comité Estatal de Representantes de Personas con Discapacidad (CERMI), que representa uns 3,8 milions de persones amb discapacitat d’unes 7.000 associacions.

*Font: http://www.cocarmi.cat/sala-de-premsa/notes-de-premsa/el-sector-de-la-discapacitat-demana-laprovaci%C3%B3-de-la-llei-de-segona

About AILMED (540 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions dintre del cos o en altres llocs de l'administració.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: