Última hora

Visualitzem les dones amb discapacitat del cos de mossos d’esquadra

8 de març: Interior celebra els Dies Internacionals que interessen i ignora els que no compleix

El dia 8 de març és el Dia Internacional de les Dones, una celebració per commemorar la lluita de les dones per la igualtat en l’àmbit laboral i en la societat en general.

Per aquest motiu, el departament d’Interior vol engegar una campanya a les xarxes socials (Twitter, Facebook i Instagram) per mostrar la gran tasca que fan les mosses d’esquadra cada dia (amb el hastag #ORGULLOSAdeserMossa).

Volem des d’aquí manifestar el nostre total suport a la lluita contra qualsevol forma de discriminació per raó de gènere, a totes les dones i a totes les mosses d’esquadra del nostre cos.

No ens podem oblidar, a més, de visualitzar totes les dones que treballen al cos que tenen una discapacitat. El gènere és un motiu de discriminació, la discapacitat també. Ser dona amb discapacitat pot suposar una doble discriminació.

Ens sembla molt encertada aquesta iniciativa de Interior respecte al Dia Internacional de les Dones, tanmateix no podem sortir de la nostra perplexitat davant de l’absoluta desídia respecte al Dia internacional de les persones amb discapacitat, el 3 de desembre. Això malgrat que en aquest cos hi ha multitud de dones i homes treballant amb una discapacitat.

Quina iniciativa o campanya engega Interior aquest dia respecte a les persones amb discapacitat que treballen al cos de mossos? No cap. Per altres persones amb discapacitat de fora del cos es fan calendaris solidaris. Les que estan al cos es mereixen algun tipus de reconeixement?

És clar que potser aquest fet tingui a veure amb que Catalunya porta deu anys sense adaptar les lleis, els principis i mandats de la Convenció Internacional dels drets de les persones amb discapacitat, que va aprovar Nacions Unides l’any 2006. O que el Departament d’Interior estigui més interessat en instar il·legalment la jubilació forçosa a aquells funcionaris discapacitats del cos de mossos d’esquadra, bàsicament, segons la nostra opinió, per treure-se’ls de sobre.

Al contrari del fet de ser dona, al cos de mossos d’esquadra amb el fet de tenir una discapacitat  que es discuteix la conveniència o no que hi hagi persones amb discapacitat quan és sobrevinguda, i en aquest sentit NO s’accepta com a positiva la tendència de l’organització a ser cada vegada més un reflex de la societat a la qual serveix.

Senzillament, celebren els Dies Internacionals que interessen i ignoren els que no compleixen.

About AILMED (590 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions dintre del cos o en altres llocs de l'administració.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: