Última hora

L’Ajuntament de Palamós reincorporarà l’agent de policia amb incapacitat permanent que reclamava el dret a realitzar una segona activitat

L’alcalde Lluís Puig confirma que no recorreran la sentència que va reconèixer al policia aquest dret

L’Ajuntament de Palamós reincorporarà a la feina l’agent de la Policia Local amb incapacitat permanent que reclamava el dret a realitzar una segona activitat. L’alcalde Lluís Puig confirma que no recorreran la sentència que va reconèixer al policia aquest dret i que va anul·lar les resolucions municipals que declaraven la seva jubilació forçosa. El treballador continuarà a la Policia Local però fent tasques adaptades a la seva situació física.

El cas es remunta al febrer de l’any 2015 quan l’agent va causar baixa per incapacitat temporal. Un any i mig després, davant la disminució de les seves capacitats físiques, va presentar davant l’Ajuntament de Palamós la sol·licitud d’una segona activitat o la reubicació en un lloc de feina adaptat a les seves condicions. El desembre del mateix any, la Seguretat Social el va declarar com a incapacitat permanent total i, poc després, un decret d’alcaldia declarava la seva jubilació forçosa. L’afectat ho va recórrer, l’Ajuntament va desestimar el recurs, li va denegar la segona activitat i, finalment, el cas va arribar als tribunals, que li han donat la raó. L’alcalde de Palamós, Lluís Puig, explica que l’Ajuntament no recorrerà la sentència i que reintegrarà el policia al seu lloc de treball.

Puig precisa que la segona activitat serà dins el mateix cos de la Policia Local de Palamós, però amb una feina adaptada.

La sentència judicial argumentava que la sol·licitud de nova activitat va ser prèvia a la declaració de jubilació i que, per tant, s’hauria d’haver resolt primer. També diu que la incapacitat permanent del policia, reconeguda per la Seguretat Social, no és obstacle per exercir una segona activitat.

*Font: https://www.palamoscomunicacio.cat/web/hemeroteca.php/1500008068/lajuntament-reincorporar-lagent-de-policia-que-demanava-una-segona-activitat/1

Anuncis
About AILPOLD (74 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Policia Local amb Discapacitats (AILPOLD), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels policies locals que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions en segones activitats dintre del cos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: