Última hora

Admeses a tràmit la tercera i quarta denúncia al Comitè sobre els drets de les persones amb discapacitat de l’ONU

Les denúncies són contra l’Estat Espanyol, en relació al Departament d’Interior i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat

L’oficina de drets humans de Nacions Unides ha comunicat, aquest mes de març de 2018, l’admissió de dues comunicacions individuals al Comitè sobre els drets de les persones amb discapacitat de l’ONU. Es denuncia a l’Estat Espanyol, i de forma subsidiària a l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat i al Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya per discriminació per raó de discapacitat. Es dóna un termini de sis mesos a l’Estat Espanyol per contestar la comunicació.

La situació discriminatòria objecte de denúncia és l’exclusió de forma directa de la possibilitat de mantenir-se en actiu a través del passi a segona activitat en tenir reconeguda una incapacitat permanent. Tot això va en relació a l’article 27 de la Convenció sobre els drets de les persones amb discapacitat en relació a les discapacitats sobrevingudes en el món laboral.

En aquest sentit ja són quatre les comunicacions admeses per aquest Comitè de l’ONU. Recordeu que la primera va ser contra l’Ajuntament de Barcelona i l’altre contra l’Ajuntament de Figueres. Queda pendent una cinquena contra el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya.

El Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) ja va denunciar en el seu informe de 2014 davant el Comitè de Drets de les Persones amb Discapacitat de Nacions Unides, parlant de “vulneracions a la igualtat i no discriminació en el dret al treball de les persones amb discapacitat”, la discriminació que sofreixen determinats policies catalans que adquireixen una discapacitat quan reclamen que se’ls reassigni un altre lloc policial amb diferents funcions compatibles amb la seva nova situació.

 

About AILMED (558 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions dintre del cos o en altres llocs de l'administració.

1 Comment on Admeses a tràmit la tercera i quarta denúncia al Comitè sobre els drets de les persones amb discapacitat de l’ONU

  1. La razón no lo es todo, por desgracia hay q apoyarla con el trabajo y esfuerzo extra. GRACIAS POR SER LOS PALIDINES DE ESTA BATALLA. Mi total apoyo.

    Att. Juanalpy

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: