Última hora

Sorprenents declaracions del conseller d’Interior en un acte organitzat per la Fundació Esclerosi Múltiple

Felicitem al conseller per la valentia de reconèixer que té la malaltia d'esclerosi múltiple

Més de 600 piscines de tot Catalunya han participat en una nova edició del “Mulla’t per l’esclerosi múltiple”, una malaltia crònica del sistema nerviós que afecta unes 7.500 persones a tot el país.

És la vint-i-cinquena edició d’aquest dia que organitza la Fundació Esclerosi Múltiple i que aquest any destinarà tots els fons a l’esclerosi múltiple infantil.

El Mulla’t vol conscienciar la població d’aquesta malaltia crònica i neurodegenerativa fent un salt a l’aigua lúdic i participatiu. A Barcelona, el Mulla’t ha arribat al mar, concretament, a la platja de Sant Sebastià.

Hi han assistit el President de la Generalitat, Quim Torra, i l’expresident Artur Mas. També hi ha participat el conseller d’Interior, Miquel Buch, que té la malaltia.

Torra ha explicat que té un compromís amb el món de la discapacitat i que ha participat en altres edicions:

“Penso que som un país solidari i penso que en un dia com avui ho celebrarem un cop més.”

El president ha donat un missatge de suport a la gent que té la malaltia i a les seves famílies:

“Tenir cura de la gent que pateix una malaltia. Tenir cura de la gent més desvalguda. Tenim aquest deure i aquesta obligació. És un dia per reivindicar i celebrar, són 25 anys, la data és extraordinària i s’ha fet una feina enorme. I sobretot animar a tothom que està patint aquesta malaltia i els seus familiars i els seus amics. Que sàpiguen que tot el país està amb ells. Ens mullem avui, ens mullarem demà i els dies que facin falta perquè tinguin el nostre suport i puguin tirar endavant. L’esclerosi múltiple no ens aturarà.”

El President Torra diu que té un compromís amb el món de la discapacitat

Com podeu veure al vídeo de l’encapçalament, el conseller d’Interior, Miquel Buch, que té l’esclerosi múltiple, explicava:

“Jo tinc la sort, i ho he reconegut sempre, de què la malaltia a mi em permet fer una feina que és la que m’agrada, em permet fer una vida normal, hi ha malalts i malaltes que no tenen aquesta sort.”   

Felicitem al conseller d’Interior per la valentia de reconèixer que té la malaltia d’esclerosi múltiple però que li permet fer una feina que li agrada. Lamentablement mentrestant es tracta a cops de peu als discapacitats del cos de mossos d’esquadra

Belles paraules, però des d’aquí, i perquè les paraules se les emporta el vent, volem fer arribar al president i al conseller d’interior diverses qüestions sobre com es tracta a les persones amb discapacitat que estan a càrrec seu al seu mateix cos de mossos d’esquadra.

Senyors, President i Conseller, com hem pogut comprovar amb algunes sentències, el departament d’Interior és una màquina de desfer-se’n de mossos/es d’esquadra quan els sobrevé una discapacitat al llarg de la seva carrera professional. Un gran exemple a la societat de la nostra administració. El departament d’Interior utilitza tots els serveis jurídics al seu abast per tal de fer tot el possible per treure’s de damunt persones amb discapacitat.

El CERMI, organisme oficial de seguiment a Espanya de la Convenció de les Nacions Unides sobre els drets de les persones amb discapacitat, en vigor des del 2006, descriu a l’ONU la situació a les policies catalanes amb una frase contundent i demolidora dient que s’estan produint “vulneracions a la igualtat i no discriminació en el dret al treball de les persones amb discapacitat”.

Però som un país solidari… eh??

Actualment tenim desenes de companys que per motiu de tenir una discapacitat estan a casa esperant una recol·locació. Fins i tot, algú d’ells fa més d’un any que està esperant, sense nòmina i sense cotitzar.

Mentre falten policies al carrer hi ha desenes de persones amb discapacitat del cos que poden fer funcions no operatives que fa mesos que estan a casa sense nòmina esperant poder treballar. Esperant i desesperant mentre l’administració va deixant passar el temps apilant els seus expedients en una safata. I cada vegada es van acumulant més.

La subdirectora de RRHH de la Direcció General de la Policia diu als mitjans de comunicació, sense cap mena de pudor, que hi ha manca d’espai físic al cos per les persones amb discapacitat. Senyors, en la plantilla del cos n’hi ha uns 16.900 efectius aproximadament i la suma dels mossos de 2a activitat i els que tenen una incapacitat permanent total és ridícula, no arriba ni al 5% de la plantilla.

Com és possible que hi hagi tants problemes per integrar persones amb discapacitat? És inacceptable, una vergonya de departament.

Consells dono però per a mi no en tinc. Hem d’aguantar tots aquests actes cap els altres mentre es tracta a cops de peu als discapacitats del cos de mossos d’esquadra?

Senyors, al poc que van prendre possessió dels seus càrrecs, els vam demanar que ens rebin. Encara estem esperant que contestin. Home està bé que vagin a la platja a dir paraules boniques, però molt lleig que ignorin descaradament als que treballen amb vostès.

El més sorprenent és que ara tenim un conseller que sembla impossible que no tingui empatia amb la situació de les persones amb discapacitat del cos. Diu que la malaltia li permet fer una feina que li agrada, doncs vaja, al seu departament tenim gent a la qual no li permeten! Mentre es puguin fer funcions útils el primer és el dret al treball, com vostè, no senyor conseller?

Diu que la malaltia li permet fer una feina que li agrada, doncs vaja, al seu departament tenim gent a la qual no li permeten!

El President Torra ha explicat als mitjans de comunicació que la seva filla gran va néixer amb espina bífida. “Tinc molt proper el món de la discapacitat i durant el meu mandat m’hi vull abocar molt”, va dir recentment el President.

Doncs quan vulgui ja es pot començar a abocar. No és només que un mosso/a d’esquadra s’enfronti al fet tremendament traumàtic en la seva vida de tenir una discapacitat al llarg de la seva vida professional, sinó a més trobar-te el menyspreu i el rebuig descarat al fet que treballi de gent del departament d’Interior.

Senyors, volen un país solidari? Fets! Quan vulguin començar aquí ens tenen. Mentrestant tot són belles paraules al vent.

 

*Font: http://www.ccma.cat/324/25-anys-del-mulla-t-per-l-esclerosi-multiple-que-aquest-any-arriba-al-mar/noticia/2865500/

About AILMED (537 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions dintre del cos o en altres llocs de l'administració.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: