Última hora

Interior haurà de pagar nòmina als mossos d’esquadra des del seu cessament per incapacitat permanent fins a la seva reincorporació

En aquesta ocasió us volem donar a conèixer una de les sentències que últimament s’han guanyat en Tribunals, que encara no és ferma. Es tracta d’un dels nostres afiliats davant la resolució dictada per l’antiga sotsdirectora general de Recursos Humans de la Direcció general de la Policia, Sra. Maria Teresa Català,  d’adscripció a un lloc de treball no policial de tècnic bàsic de suport, reservat a persones funcionàries de cos de Mossos d’Esquadra en situació d’incapacitat permanent total, que establia el termini de quinze dies naturals a contar des del següent a la notificació per prendre possessió del lloc de treball.

El nostre afiliat va interposar demanda contra resolució de la Direcció general de la Policia perquè es declarés nul·la, en relació a endarreriments, i fos declarat en situació d’actiu des dels efectes d’incapacitat permanent total fins a la seva reincorporació i que es declarés el seu dret al fet que la resolució d’adscripció de plaça de suport tècnic no policial tingués efectes retroactius des del seu cessament material, amb inclusió i abonament dels drets salarials deixats de percebre, amb cotitzacions i altres conceptes, amb interessos i costes.

Cal dir que la Direcció general de la Policia va deixar esperant al nostre afiliat a la seva casa gairebé un any sense nòmina ni cotització des que li va ser declarada una discapacitat fins que per fi li van deixar treballar. I això es fa de forma verbal, sense intervenir cap resolució de cessament i sense que es pugui recórrer.

La sentència no admet que la resolució de l’INSS produeixi automàticament la baixa del cos de Mossos d’Esquadra en aplicació del Règim General de la Seguretat Social. No pot compartir el criteri sobre que una declaració d’incapacitat permanent total declarada per l’INSS tingui com a efecte automàtic la jubilació.

La sentència segueix l’última doctrina del Tribunal Superior de Justícia en el sentit que el reconeixement del nou lloc de suport tècnic no policial ha de produir efectes retroactius, ja que en cas contrari des de la declaració d’incapacitat permanent fins a la data de resolució administrativa objecte d’impugnació es quedaria sense cobertura econòmica, amb greu detriment patrimonial.

Per tant, el fallo anul·la i deixa sense efecte la resolució en el sentit de retrotraure els efectes econòmics de la resolució impugnada al dia de cessament material en què li va ser reconeguda la incapacitat, amb els efectes jurídics corresponents més interessos.

Tenim l’esperança que el nou equip del departament d’Interior i de la Direcció General siguin més sensibles a la problemàtica que estem patint de fa molts anys i que, amb fets i no paraules, apliqui d’una vegada per totes la Convenció de l’ONU sobre els drets de les persones amb discapacitat.

Faltarien alguns cessaments més, i així li vàrem dir al Conseller en la reunió que vam mantenir el mes de juliol.

Seguirem amb la defensa, dels drets de tots, es tingui una discapacitat o no.

Anuncis
About AILMED (472 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions en segones activitats dintre del cos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: