Última hora

Reunió amb el Director General de la Policia i la Sub-directora general de Recursos Humans

El dia 31 d’octubre l’associació AILMED, representada pel seu president Àngel Gómez-Quintero i per Miquel Àngel Reguero i Evaristo Camacho, va tenir una reunió a la Direcció General de la Policia amb el Director General de la Policia, Sr. Andreu Joan Martínez i la Sub-directora general de Recursos Humans, Sra. Esperança Cartiel Armida.

En aquesta reunió es van abordar molts temes urgents que considerem que s’han de resoldre:

Sobre personal pendent de recol·locació i els llocs de treball

Es va explicar que creiem que d’entrada la recol·locació hauria de ser en la comissaria on el funcionari estava destinat, després ja es farà l’expedient corresponent.

Dintre de les comissaries poden trobar molts llocs d’oficina, per exemple segons el DOGC publicat el 12/2/17 en les oficines de suport tenim més de 300 places, però segur que també en altres serveis que no són operatius es podrien trobar llocs adaptats.

Existeix personal administratiu que fa funcions que no li pertoca i que serien pròpies de personal del cos de mossos d’esquadra en segona activitat o de tècnics de suport.

Per accedir a les oficines de suport haurien de tenir preferència els funcionaris amb disminucions o per edat.

Les destinacions fora del cos haurien de ser l’excepció i no la regla.

L’Administració coneix abans que el funcionari quina incapacitat es donarà per part de l’INSS, el que no pot passar és el comunicat que es fa a l’INSS per part de l’administració, ja que el seu contingut és inadmissible.

Vam explicar al Director que en les seves visites per diferents comissaries podrà veure com estan plenes de llocs de treball que poden ser ocupats per funcionaris amb problemes de salut i per edat.

S’han de resoldre certs conflictes i unificar criteris sobre temes de fitxatges a l’entrada i sortida del lloc de treball del personal tècnic de suport.

ICAM, visites mèdiques, control de baixes i tribunal per incapacitat:  quan s’està amb incapacitat temporal (IT o baixa mèdica) a partir dels 18 mesos l’empresa et pot donar de baixa de cotització, seguretat social i nòmina, a partir d’aquell moment només es rep el 75% de retribucions per part de l’INSS o mútua. En moltes ocasions les IT passen dels 18 mesos.

Què se li ha demanat al Director General?  Que se signi un acord amb una millora, que es mantingui el complement d’IT i no es doni de baixa al funcionari de cotitzacions fins que es dicti resolució de l’INSS, que pot ser donant l’alta o una incapacitat.

L’ICAM incompleix clarament les seves funcions en comunicar moltes vegades als funcionaris del cos de mossos que el que han de fer és demanar la segona activitat, que han de parlar amb els serveis mèdics de la direcció general perquè el recol·loquin. En algunes ocasions això consta en els expedients de l’ICAM. Aquestes funcions no pertoquen a l’ICAM.

Tribunals mèdics i informes de valoracions

No pot ser que els informes mèdics de les places de tècnic de suport, de segona activitat o altres informes com retirades d’armes, no es donin als interessats. Creiem que tenen dret fins i tot a fer les corresponents al·legacions, ja que en moltes ocasions no es fan constar certes malalties.

Es camuflen incapacitats permanents com a segona activitat i es fan fer serveis que no pertoquen a personal amb disminucions físiques greus.

Vacances retribuïdes

Considerem que respecte a totes les incapacitats temporals que acaben amb una incapacitat permanent, les vacances no gaudides s’han d’abonar quan es paguen les parts proporcionals de les extres. És lògic que si aquestes vacances es cobren no es podran gaudir.

És obligació quan es trenca la relació laboral fer una liquidació de la part de la paga extra i les vacances, és un error que en la liquidació no estiguin incloses les vacances.

Què passa amb aquells que han passat 4 anys que han trencat relació laboral i ja no poden reclamar liquidació de vacances?

Augments de sou que es realitzen ara

Avisaran per cobrar els augments als funcionaris que ja no estan al cos però que han treballat?

Aparició d’AILMED a la web de la DGP

A la web de la DGP tenim sindicats sense representació i un club esportiu, perquè no una associació de persones amb discapacitat del cos?

Es va explicar que hem hagut de posar una demanda per poder estar a la comissió de segona activitat.

Defensa jurídica dels mossos

Conflicte d’interessos de la Generalitat en la defensa jurídica dels mossos en cas de lesions en acte de servei o que el causant sigui insolvent.

Una advocat/da no pot defensar simultàniament diverses parts que tinguin interessos contraposats, pot perillar el dret del mosso/a a poder rebre o negociar la indemnització que consideri. Mireu el post que vam publicar al respecte d’aquest tema.

La companyia contractada per la Generalitat, com assegurança per abonar les indemnitzacions hauria d’incloure un apartat de defensa jurídica amb un import màxim de 20.000 €. El mosso/a d’esquadra amb la pòlissa pot anar a l’advocat/da que vulgui (llei de contracte d’assegurances).

Un exemple el tenim amb les motos propietat de la Generalitat, la defensa jurídica es de 10000 €. Aquesta cobertura és important, amb la resta de situacions hauria de ser igual.

Jubilació anticipada

Vam aportar totes les consideracions sobre el tema de jubilació anticipada que vam fer recentment en un post en aquesta web.

Retribucions del cos de mossos

Els pagaments depenen del ministeri de l’Interior i, tal com consta en informes, l’aportació del ministeri de l’Interior és del 71% de les retribucions. Fa anys que no s’abonen aquests diners. Vam aportar al Director documentació al respecte.

Segons consta, és fins al total desplegament que no estan finalitzats aquests pagaments, fins que el cos assoleixi 18250 efectius.

Servei d’orientació i suport

Es va parlar de la creació d’un servei com a mecanisme de suport per persones amb discapacitat amb uns serveis centrals i d’altres per cada regió policial.

L’objectiu no és altre que permetre que la carrera professional d’aquestes persones pugui seguint-se desenvolupant amb les adaptacions i ajustaments raonables necessaris, amb la promoció de programes de rehabilitació vocacional i professional que siguin necessaris.

Des d’aquí volem agrair que ens hagin rebut. Esperem avançar en les solucions a totes les qüestions proposades. Us mantindrem informats.

 

About AILMED (546 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions dintre del cos o en altres llocs de l'administració.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: