Última hora

Sumem una altra Sentència de reconeixement total de retroactivitat de salaris i cotitzacions al moment en què els funcionaris del cos de Mossos d’Esquadra són cessats per motiu de discapacitat

Recentment hem obtingut una altra important Sentència, que encara no és ferma. Es tracta d’una Sentència guanyada per un dels nostres afiliats, assistit per la Lletrada Da. Mónica Fanlo Busquet, en què la part contrària era el departament d’Interior, representat i defensat per un lletrat de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta Sentència també ha fallat a favor del nostre afiliat en la qüestió relativa al reconeixement total de la retroactivitat dels efectes econòmics des del dia de cessament material en què li va ser reconeguda una incapacitat permanent total fins que va ser reincorporat a una plaça de suport tècnic no policial.

La qüestió és que els funcionaris amb discapacitat del cos de Mossos d’Esquadra que són declarats en situació d’incapacitat permanent total i sol·liciten un lloc de suport tècnic no policial, deixen de percebre salaris i cotitzacions de la Seguretat Social durant el temps que l’Administració tramita la seva sol·licitud d’adscripció, i que en molts casos pot suposar mesos o inclús anys, amb el greu perjudici i detriment patrimonial que significa pel funcionari.

Els efectes retroactius són essencialment connaturals a la pròpia declaració de passi a un lloc de treball de suport tècnic no policial per declaració d’incapacitat permanent total

Argumenta la Sentència que el passi a la nova situació especial no pot suposar un perjudici econòmic per al nostre afiliat, ja que es veu perjudicat sense haver fet res perquè es retardi l’expedient administratiu ni haver intervingut en cap dilació.

A més, la Sentència afirma que els efectes retroactius són essencialment connaturals a la pròpia declaració de passi a un lloc de treball de suport tècnic no policial per declaració d’incapacitat permanent total.

Conclou que el reconeixement del nou lloc de suport tècnic no policial ha de produir totals efectes retroactius, ja que en cas contrari des de la declaració d’incapacitat permanent fins a la data de resolució administrativa de reincorporació es quedaria en una situació dubtosa, sense la deguda cobertura econòmica i sense cotitzar a la Seguretat Social, amb greu detriment patrimonial.

About AILMED (558 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions dintre del cos o en altres llocs de l'administració.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: