Última hora

3 sindicats de mossos d’esquadra es personen als jutjats a favor de l’administració perquè no puguem participar en la Comissió de segona activitat

La disposició addicional del Decret 246/2008, de 16 de desembre, crea en el si del Consell de la Policia-Mossos d’Esquadra una comissió permanent de caràcter paritari per al seguiment de les polítiques de segona activitat en el cos de mossos d’esquadra i de l’aplicació del mateix Decret, amb facultats de proposta i d’informe previ sobre aquesta matèria.

Nosaltres vàrem assistir en alguna ocasió a aquesta Comissió Permanent de segona activitat com a assessors d’alguns sindicats, la qual cosa agraïm.  Al llarg del temps hem considerat que la normativa ens empara i tenim certs drets en defensa dels nostres afiliats, així que vam decidir fer un pas endavant.

L’Associació per la Integració Laboral – Mossos d’Esquadra amb Discapacitat (AILMED) va demanar per carta al Conseller del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya que donés les ordres oportunes amb caràcter d’urgència per tal de permetre i habilitar l’associació per a poder assistir com a membres de ple dret a les reunions d’aquesta Comissió en representació dels nostres afiliats.

En relació a totes propostes i acords que puguin afectar a funcionaris amb una discapacitat que estan realitzant funcions adaptades a la seva situació, consideràvem que s’estaven vulnerant certes normes que donen la capacitat a aquesta organització per poder representar els seus afiliats.

Per tant, enteníem que el Departament d’Interior havia de donar les ordres oportunes per garantir la PARTICIPACIÓ de les organitzacions representatives de les persones amb discapacitat en la preparació, elaboració i adopció de les decisions i, en el seu cas de les normes i estratègies que els concerneixen, en totes les reunions, comissions, grups de treball i anàlegs, on s’estudiïn, proposin o es debatin les condicions laborals del conjunt de funcionaris del cos de Mossos d’Esquadra que tinguin una discapacitat.

Enteníem que el Departament d’Interior havia de donar les ordres oportunes per garantir la PARTICIPACIÓ de les organitzacions representatives de les persones amb discapacitat a la Comissió Permanent de segona activitat 

Hem d’incidir en què és OBLIGACIÓ de les administracions públiques en l’esfera de les seves respectives competències promoure les condicions per assegurar que aquesta participació sigui real i efectiva:

Reial decret Legislatiu 1/2013, de 29 de novembre, pel qual s’aprova el Text Refós de la Llei General de drets de les persones amb discapacitat i de la seva inclusió social.

CAPÍTOL VIII Dret de participació en els assumptes públics

Article 54. Dret de participació en la vida pública.

Les persones amb discapacitat podran participar plena i efectivament en la presa de decisions públiques que els afectin, en igualtat de condicions amb els altres ciutadans. Per a això, les administracions públiques posaran a la seva disposició els mitjans i recursos que precisin.

Les persones amb discapacitat, inclosos els nens i les nenes, i les seves famílies, a través de les seves organitzacions representatives, participaran en la preparació, elaboració i adopció de les decisions i, si escau, de les normes i estratègies que els concerneixen, sent obligació de les administracions públiques en l’esfera de les seves respectives competències promoure les condicions per assegurar que aquesta participació sigui real i efectiva. D’igual manera, es promourà la seva presència permanent en els òrgans de les administracions públiques, de caràcter participatiu i consultiu, les funcions del qual estiguin directament relacionades amb matèries que tinguin incidència en esferes d’interès preferent per a persones amb discapacitat i les seves famílies.”

És evident que la nostra Associació compleix els requisits per tal de poder estar representada i participar en les esmentades reunions, comissions, grups de treball i anàlegs, en defensa de les persones amb discapacitat.

Per tal motiu, vam demanar que complissin la seva obligació de promoure les condicions per assegurar que aquesta participació sigui real i efectiva.

Al final la qüestió va acabar en què es va interposar un contenciós administratiu per silenci administratiu.

Però sobretot el que us volem transmetre és la nostra gran sorpresa quan se’ns notifica per part del jutjat que s’han personat com a codemandats 3 sindicats del cos de mossos d’esquadra:

SPC  

SEIME (FEPOL)

USPAC

Què vol dir això? Legalment qualsevol persona física o jurídica que tingui interès en un procediment contenciós es pot presentar com a codemandada, però això vol dir en principi que aquests sindicats es posicionen a favor de l’administració i en contra de la nostra associació que ha presentat el procediment contenciós.

Legalment es poden presentar, no tenim res a dir, però ens ha causat desconcert i estupefacció que un sindicat es vulgui personar en una causa en contra d’una associació que l’únic que vol és participar com a organització representativa de les persones amb discapacitat del cos.

Es va interposar un contenciós administratiu per silenci administratiu, ens va causar desconcert i estupefacció quan se’ns va notificar per part del jutjat que s’havien personat com a codemandats 3 sindicats del cos de mossos d’esquadra, ja que això vol dir en principi que aquests sindicats es posicionen a favor de l’administració i en contra de la nostra associació. És legal, però no ho trobem ètic. 

No podem entendre el perjudici que això els pot suposar. Quin mal pot fer que una associació de persones amb discapacitat del cos participi?

Tot el contrari, creiem que la nostra associació pot aportar coses molt positives en aquesta Comissió.

A més, per molt legal que sigui personar-se en contra nostra, no ho trobem ètic. Entre altres qüestions perquè van en contra d’afiliats seus que també són afiliats nostres.

Des d’aquí demanem a aquests sindicats que es retirin d’aquest procediment. Posem de manifest que si hi ha constància que qualsevol d’aquests sindicats s’ha retirat ho publicarem al més aviat possible.

About AILMED (590 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions dintre del cos o en altres llocs de l'administració.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: