Última hora

Recordatori: totes les dades mèdiques que faciliteu van a parar a un fitxer del Departament d’Interior

Volem fer un recordatori de la publicació fa anys en el DOGC de l’ordre IRP/16/2010, de 18 de gener, per la qual es crea el fitxer denominat Fitxer de dades mèdiques de vigilància de la salut del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació.

Fa anys de la publicació d’aquesta ordre però volem recordar que segueix en vigor i s’ha de tenir molt present.

Aquesta ordre afecta a tots els funcionaris del Departament d’Interior i les dades es recullen del mateix interessat i seran proporcionades mitjançant comunicacions de la Subdirecció de Recursos Humans, així com de la realització de revisions mèdiques.

Recordem a tots els afectats que entenem que, a pesar de tot i del que diu aquesta ordre, EL FUNCIONARI NO ESTÀ OBLIGAT A DONAR DADES MÈDIQUES i en cas que les doni mai poden ser utilitzades en perjudici seu.

En el fons amb aquest fitxer es tracta d’intentar tenir indirectament accés a certes dades mèdiques.

Amb l’experiència acumulada des de l’any 2007, podem manifestar que la confiança dels membres del cos de mossos d’esquadra en la part administrativa i mèdica és del tot nul·la. Nosaltres mateixos som coneixedors del tema i molts afectats ens expliquen quant a malalties i accidents, constatant-nos la majoria que no es fien dels serveis mèdics ni de la mateixa administració.

És important que sempre recordeu i tingueu present l’existència d’aquest fitxer, on quedaran emmagatzemades totes les dades mèdiques que faciliteu. Si tu voluntàriament facilites documents mèdics, tot el que facilitis quedarà en un arxiu, per tal motiu molt de compte amb quines dades es faciliten, no faciliteu informació. En cas de dubte desconfieu.

Aquesta associació sempre ha manifestat que tenim un col·lectiu important al cos de malalties amagades. Recordeu quan es va fer una instrucció amb la qual si portaves un document del metge que digués QUE TENS UNA MALALTIA CRÒNICA podies tenir com a indisposicions més de 30 hores sense pèrdua retributiva?

Sí? Doncs recordareu que alguns companys van caure a la trampa, fins i tot aportant diagnòstics mèdics. Però no era cap bicoca, ja que el Departament va tenir el que volia: informació mèdica, saber qui té una malaltia crònica.

Vas dir a l’administració que tens una malaltia crònica per a poder tenir hores d’indisposicions sense pèrdua retributiva que es donaven fa temps? Vas picar l’ham. Se t’ha acabat la carrera professional.

Us preguntareu on està el problema. Voleu un exemple? El teniu a les darreres convocatòries per a cobrir places d’inspector o intendent, on teniu com a causes d’exclusió mèdica precisament les “malalties cròniques”. Als que les hagin manifestat se’ls ha acabat la carrera professional.

Per tant, recordatori: totes les dades mèdiques que aporteu aniran a parar a aquest fitxer, són unes dades especialment protegides que no esteu obligats a donar.

About AILMED (540 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions dintre del cos o en altres llocs de l'administració.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: