Última hora

Admesa a tràmit la denúncia al Comitè sobre els drets de les persones amb discapacitat de l’ONU d’un funcionari del cos de Mossos d’Esquadra

L’oficina de drets humans de Nacions Unides ha comunicat, el 24 de juliol de 2019, l’admissió d’una comunicació individual al Comitè sobre els drets de les persones amb discapacitat de l’ONU. Es denuncia a Espanya, en concret a la Generalitat de catalunya, per discriminació per raó de discapacitat.

La Comunicació parteix del cas d’un funcionari del cos de Mossos d’Esquadra, que va tenir un accident laboral que li va ocasionar una discapacitat. La situació discriminatòria objecte de denúncia és l’exclusió de forma directa de la possibilitat de mantenir-se en actiu a través del passi a segona activitat en tenir reconeguda una incapacitat permanent.

El Comitè Español de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) ja va denunciar en el seu informe de 2014 davant el Comitè de Drets de les Persones amb Discapacitat de Nacions Unides, la discriminació que sofreixen determinats policies catalans que adquireixen una discapacitat quan reclamen que se’ls reassigni un altre lloc policial amb diferents funcions compatibles amb la seva nova situació.

Exclusió i discriminació directa a persones amb discapacitat, greuge comparatiu, discriminació per motiu de discapacitat, etc., són vulneracions que es constaten al cos de Mossos d’Esquadra segons aquest duríssim informe.

About AILMED (562 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions dintre del cos o en altres llocs de l'administració.

2 Comments on Admesa a tràmit la denúncia al Comitè sobre els drets de les persones amb discapacitat de l’ONU d’un funcionari del cos de Mossos d’Esquadra

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: