Última hora

En el seu Dia Internacional les Persones amb Discapacitat del mateix cos de mossos d’esquadra no es mereixen cap mena de reconeixement?

El Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat va ser declarat en 1992 per l’Assemblea General de les Nacions Unides mitjançant la resolució 47/3. L’objectiu és promoure els drets i el benestar de les persones amb discapacitats en tots els àmbits de la societat i el desenvolupament, així com conscienciar sobre la seva situació en tots els aspectes de la vida política, social, econòmica i cultural.

Prenent com a base molts anys de treball de les Nacions Unides en l’àrea de les discapacitats, la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, aprovada en 2006, va ser una fita històrica per als drets i el benestar d’aquestes persones.

Nosaltres considerem que cada sector i departament de la Generalitat de Catalunya té l’obligació de regular i aplicar concretament el que en diu la Convenció Internacional de Nacions Unides sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, en vigor en el nostre ordenament jurídic el 3 de maig de 2008, i els dictàmens del Comitè sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat de Nacions Unides, adaptant tota la normativa que sigui necessària.

Lamentablement, tenim 5 comunicacions o denúncies per discriminació al Comitè sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat de Nacions Unides, 3 contra ajuntaments de Catalunya i 2 contra la Generalitat. Les 5 admeses a tràmit.

Creiem que com associació som els únics que hem presentat aquests tipus de denúncies a l’ONU.

Una d’aquestes comunicacions ja ha estat resolta contra l’Ajuntament de Barcelona i en un dictamen de l’ONU del 2 d’abril de 2019 es reconeix que s’ha discriminat per raó de la seva discapacitat a un funcionari del cos de la Guàrdia Urbana.

Totes aquestes actuacions formen part de la lluita que fa 12 anys porta aquesta associació pels drets de persones amb discapacitat del cos de mossos d’esquadra.

Resulta difícil de creure, que després d’aquests 12 anys d’existència cap president de la Generalitat ens ha rebut. I ho hem intentat.

No sabem quin és el motiu. Pot ser que mai ha estat ben rebuda l’existència d’una associació com la nostra que defensa drets de funcionaris amb discapacitat, i potser molt menys si són mossos d’esquadra. Pot ser que sigui un acte de discriminació cap a les persones que representem?

Té més suport institucional com a associació un Club Esportiu de Mossos d’Esquadra o qualsevol a les que es dediquen els calendaris solidaris que la nostra

Després de 12 anys d’existència de la nostra associació, que no és poc, i de reiterades peticions al llarg de tot aquest temps, per fi aquest 2019 la Direcció General de la Policia ha posat un enllaç de la nostra pàgina web al portal web intern de mossos d’esquadra.

Era sorprenent que, per exemple, any rere any es publiqués en el portal web intern del cos la campanya per vendre calendaris solidaris mentre s’obviava l’existència d’una entitat de persones discapacitades al mateix cos de mossos d’esquadra. Potser ens quedem curts dient que és sorprenent.

Té més suport institucional com a associació un Club Esportiu de Mossos d’Esquadra o qualsevol a les que es dediquen els calendaris solidaris que la nostra.

El departament d’Interior sempre ha col·laborat en diferents iniciatives amb altres agents socials. Nosaltres som un agent social, una organització representativa de les persones amb discapacitat del mateix cos. Quan col·laboraran amb nosaltres per abordar integralment la nostra problemàtica? Quan ens deixaran participar?

No podem sortir de la nostra perplexitat davant de l’absoluta desídia cap a nosaltres el Dia internacional de les persones amb discapacitat, avui 3 de desembre, malgrat que en aquest cos hi ha multitud de dones i homes treballant amb una discapacitat.

Quina iniciativa o campanya engega Interior aquest dia respecte a les persones amb discapacitat que treballen al mateix cos de mossos d’esquadra? No cap. Per altres persones amb discapacitat de fora del cos es fan calendaris solidaris. Les que estan al mateix cos es mereixen alguna mena de reconeixement?

About AILMED (537 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions dintre del cos o en altres llocs de l'administració.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: