Última hora

Sentència de mesura cautelar del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya amb relació a que AILMED pot participar en la comissió permanent de segona activitat de mossos d’esquadra

L’Associació per la Integració Laboral – Mossos d’Esquadra amb Discapacitat (AILMED) va demanar per instància al Conseller del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya que donés les ordres oportunes amb caràcter d’urgència per tal de permetre i habilitar l’associació per a poder assistir com a membres de ple dret a les reunions de la Comissió permanent de segona activitat (coneguda com a COPSA) en representació dels nostres afiliats.

Amb relació a totes propostes i acords que puguin afectar a funcionaris amb una discapacitat que estan realitzant funcions adaptades a la seva situació, consideràvem que s’estaven vulnerant certes normes que donen la capacitat a aquesta organització per poder representar els seus afiliats.

Per tant, enteníem que el Departament d’Interior havia de donar les ordres oportunes per garantir la PARTICIPACIÓ de les organitzacions representatives de les persones amb discapacitat en la preparació, elaboració i adopció de les decisions i, en el seu cas de les normes i estratègies que els concerneixen, en totes les reunions, comissions, grups de treball i anàlegs, on s’estudiïn, proposin o es debatin les condicions laborals del conjunt de funcionaris del cos de Mossos d’Esquadra que tinguin una discapacitat.

Per tal motiu, vam demanar que complissin la seva obligació de promoure les condicions per assegurar que aquesta participació sigui real i efectiva.

Al final la qüestió va acabar en què es va interposar un contenciós administratiu per silenci administratiu.

Doncs bé, recentment hem obtingut una important sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que ens dóna la raó. El TSJC estima el nostre recurs d’apel·lació amb el que anul·la la denegació de mesura cautelar feta pel tribunal contenciós administratiu, i acorda la mesura positiva sol·licitada per AILMED el 26 de maig de 2017, a fi que pugui participar -com una organització representativa de les persones amb discapacitat- en la preparació, elaboració i adopció de les decisions i, si escau, de les normes i estratègies que els concerneixen en totes les reunions, comissions, grups de treball i anàlegs, o quan s’estudiïn, proposin i es debatin les condicions laborals de funcionaris del Cos de Mossos d’Esquadra que tinguin una discapacitat.

El Tribunal entén raonable que AILMED pugui intentar defensar els interessos que representa i que afecten, molt especialment, als drets o condicions laborals dels funcionaris del cos que presentin alguna discapacitat.

El Reial decret legislatiu 1/2013, de 29 de novembre, pel qual s’aprova el Text Refós de la Llei General de Drets de les persones amb discapacitat i en la Convenció sobre els drets de les persones amb discapacitat, fet a Nova York el 13 de desembre de 2006, ofereixen una raonabilitat de la petició.

En aquest sentit, l’Administració no ha justificat en quina mesura l’interès del col·lectiu de mossos no discapacitats o l’interès públic en general que ella representa i ha de protegir pot veure’s afectat, ni s’han al·legat els motius pels quals la presència d’AILMED en la Comissió Permanent és il·legal o pot causar un perjudici als interessos generals o de tercers.

L’única cosa que vol AILMED és participar com a organització representativa de les persones amb discapacitat del cos. No podem entendre el perjudici que això pot suposar.

Quin mal pot fer que una associació de persones amb discapacitat del cos participi? Tot el contrari, creiem que la nostra associació pot aportar coses molt positives en aquesta Comissió i ara tenim una sentència amb què ho podrem dur a terme.

About AILMED (590 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions dintre del cos o en altres llocs de l'administració.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: