Última hora

Modificació de la Llei 10/1994 de Mossos d’Esquadra, Article 48 ter, sobre indemnitzacions per accidents laborals

La nostra Associació va demanar que es retirés la proposta de modificació de l’article 48 ter de la Llei 10/1994 de mossos d’esquadra, del Projecte de Llei de Mesures fiscals, financeres, administratives i del sector públic per al 2020. Ara aquesta modificació ja està aprovada i publicada al DOGC Núm. 8124 de 30.4.2020.

Ho vam demanar per molts motius, alguns ja consten en la nostra pàgina web des de fa temps. Podeu clicar aquest enllaç per veure un històric de les nostres actuacions, que es remunten a desembre del 2016, fins i tot presentant un informe al respecte al Parlament de Catalunya a tots els partits polítics el 2017.   

Com podeu veure, la nostra associació sempre ha estat a sobre de les modificacions a la Llei 10/1994 de mossos d’esquadra. Aquest article 48 ter es va afegir a la Llei 10/1994 de mossos d’esquadra l’any 2017, sense que durant els anys posteriors fins ara es fes el corresponent decret que desenvolupés l’article, una desídia a què ens tenen acostumats. En canvi, en comptes de desenvolupar-ho amb un decret, resulta que el més fàcil és tornar a modificar la Llei 10/1994 per la porta de darrere, valent-se d’una llei d’acompanyament de pressupostos.  I diem per la porta de darrere perquè és una manera de fer les coses amb total manca de negociació, participació, democràcia i transparència.

No és cert, com alguns volen fer veure, que la modificació es limiti a les indemnitzacions en cas d’insolvència de la persona condemnada, no queda limitat per la Llei i per tal motiu es tracta de qualsevol accident. A més, tot ho decidirà el mateix que ha de pagar les indemnitzacions… Creiem que està molt clar, ja ho hem reiterat diverses vegades: de la forma que està redactat l’article sembla evident que el que vol el departament és evitar fer-se càrrec de les corresponents indemnitzacions.

Estem més que farts d’escoltar els nostres polítics, aquestes setmanes, dient que es faran les coses escoltant a tothom. A tothom menys a nosaltres, clar. No serà que no saben què dir  i que no volen escoltar les veritats i les solucions?

Farem el possible per impugnar aquest nyap, i ens disculpareu que no diguem quina serà la nostra argumentació. Per ampliar informació podeu consultar la nostra web.

Si patiu un accident laboral amb lesions o danys materials us podem ajudar, però heu de tenir clar que nosaltres no tenim ingressos de l’administració, només tenim col·laboració amb un despatx d’advocats/des que fan preus especials pel col·lectiu. 

Aneu amb compte i no prengueu mal, perquè ja veieu per on va l’administració. Gràcies a tots i a totes.   

About AILMED (546 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions dintre del cos o en altres llocs de l'administració.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: