Última hora

Desoladora resposta a una carta nostra adreçada al President de la Generalitat, Sr. Quim Torra

Com és ja conegut, fa unes setmanes, l’Associació va adreçar una carta al MHP de la Generalitat, Sr. Quim Torra. En aquella se li plantejaven diferents qüestions i s’explorava la possibilitat de ser rebuts per a poder traslladar la situació, dels funcionaris amb discapacitats.

En la compareixença de l’Associació per la Integració Laboral de Mossos d’Esquadra amb Discapacitats, davant la Comissió d’Interior del Parlament de Catalunya el 27-5-20 per informar sobre la modificació de la Llei 10/1994, de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra, vàrem posar de manifest la carta enviada al President i la seva falta de resposta, bé doncs és just també dir que ja tenim resposta però no signada pel President.

No volem, aquí, ser excessivament detallistes i repetir de nou la llista, cada cop més gran, de greuges que patim. Només parlar-vos que en un dels casos ens queixem de la utilització d’una llei d’acompanyament als pressupostos, per a fer modificacions sobre la Llei de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra (10/94), en aspectes que no pas milloren, compliquen, la vida als funcionaris. Només a tall d’exemple.

Com us diem, sense entrar en gaire detall, potser no val la pena fer-ho, de les respostes que s’esperaven: cap. Si, a tall de resum, us expliquem què és el que el gabinet del President ens respon, us podrem dir que: demanant per peres, ens respongueren per bicicletes.

És un costum, de fet és ja tradició, que tots els presidents de la Generalitat, en ser interpel·lats per l’Associació, consultin la situació a Interior (Departament), creïn falses teories de la situació, responguin “a la babalà” i no considerin escoltar directament als afectats en una reunió.

Com el Nadal, que sempre hi és, la situació que hem viscut és la de sempre: resposta desalineada amb les preguntes, “apriorismes” a dojo, i renuncia a escoltar de viva veu, els funcionaris afectats.

Recordem amb enyorança un cop que un cap de gabinet, es va oferir a escoltar-nos durant 48 minuts. El final de la història és el mateix que aquest cop, però. Com sempre.

Hem pensat, cíclicament, entendreu, que això ens passa per ser excessivament correctes i educats en les formes. Que l’administració vol tenir uns (tots els) funcionaris al seu costat, però no se’n surt. Nosaltres, a base de “prova-errada”, estem escarmentant. Som, insistim, curosos, educats i alhora escrupolosos amb les normes. El que hi ha, aquest cop com els altres, és un abús de dominància. Un “que m’han de dir a mi, aquests”. Un (com va dir un Director General del passat): “aquests, els traurem del mig ben aviat”. Però seguim endavant sense perdre les formes.

Així què, per als nostres afiliats, per al col·lectiu de Mossos d’Esquadra (discapacitats i no), i també per al Departament amb qui sentim dissentir en un alt percentatge del seu pla d’acció i orientació: seguim! 

AIL-MED

About AILMED (558 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions dintre del cos o en altres llocs de l'administració.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: