Última hora

Guanyem una altra Sentència en el TSJC sobre la retroactivitat dels efectes econòmics de la concessió de la plaça de suport tècnic no policial

Recentment, sota la direcció lletrada de Mónica Fanlo de Crespo & Fanlo Advocats, hem obtingut sentència favorable en el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Sala contenciosa administrativa, que desestima el recurs d’apel·lació interposat per part de l’Administració contra la sentència dictada per Jutjat Contenciós Administratiu, la qual estima el recurs i anul·la la resolució en l’únic sentit de declarar que es retrotreguin els efectes de la concessió de plaça de suport tècnic no policial a l’endemà de la comunicació de l’INSS de la declaració de la situació d’incapacitat permanent total, la qual cosa implica el pagament de les retribucions, triennis i altres conceptes des d’aquell dia, continuant d’alta en la seguretat social també des de l’endemà a la comunicació amb pagament dels endarreriments a la seguretat social que hagin de realitzar-se.

La Sentència recalca que l’article 49 de la CE obliga els poders públics a realitzar una “política de previsió, tractament, rehabilitació i integració dels disminuïts físics, sensorials i psíquics, als quals prestaran l’atenció especialitzada que requereixin i els empararan especialment per al gaudi dels drets que aquest Títol atorga a tots els ciutadans”.

També que el Decret legislatiu 1/2013, de 29 de novembre, reconeix en el seu article 35 el dret al treball de les persones amb discapacitat, definint els supòsits de discriminació directa i indirecta, així com la nul·litat dels preceptes reglamentaris, les clàusules dels convenis col·lectius, els pactes individuals i les decisions unilaterals de l’empresari que donin lloc a situacions de discriminació directa o indirecta desfavorables per raó de discapacitat en els àmbits de l’ocupació, en matèria de retribucions, jornada i altres condicions de treball, reconeixent-se en l’art. 75 la tutela judicial del dret a la igualtat d’oportunitats de les persones amb discapacitat, en l’extensió que el precepte estableix. En l’apartat 3r s’imposa l’obligació d’adoptar mesures que siguin necessàries per a protegir a les persones físiques contra qualsevol tracte advers o conseqüència negativa que pugui produir-se com a reacció davant una reclamació o davant un procediment destinat a exigir el compliment del principi d’igualtat d’oportunitats.

A més, recorda que ha de tenir-se en compte la Convenció Internacional sobre els drets de les persones amb discapacitat i el seu Protocol facultatiu, ratificat per Espanya (BOE de 21 d’abril de 2008) i que forma part del seu ordenament jurídic intern (art. 96 de la CE) i la decisió del Consell de la Unió Europea, de 26 de novembre de 2009, que va aprovar la Convenció Internacional de les Nacions Unides sobre els drets de les persones amb discapacitat, Convenció que de la qual és part des del passat 23 de desembre de 2010, i els arts. 14, 9.2 i 10.1 de la CE.

D’altra banda, ressalta la importància que s’exerceixi un lloc de treball amb jornada i retribució reduïda perquè també en la integració de les persones amb discapacitat és rellevant l’aspecte social de futur en la mesura en què l’acompliment d’un lloc de treball efectiu els permetrà, com a tot treballador, assegurar-se una pensió de jubilació que pugui ser superior, i, finalment, també posa de manifest que no poden existir desigualtats entre funcionaris.

About AILMED (558 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions dintre del cos o en altres llocs de l'administració.

1 Comment on Guanyem una altra Sentència en el TSJC sobre la retroactivitat dels efectes econòmics de la concessió de la plaça de suport tècnic no policial

  1. Ferran Salvador // 6 de Juliol de 2020 a les 21:08 // Respon

    AILMED, sempre en lliuta constant a favor dels mes desfavorits, en que labjudticia finalment hi dona la raó.
    👏👏👏👏👏👏👏
    Gran associacio !!!!!

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: