Última hora

Guanyem una important Sentència en el Tribunal Suprem que reconeix al nostre afiliat una incapacitat permanent parcial

Sentència guanyada

Hem guanyat una important sentència en el Tribunal Suprem, Sala social, gràcies a un recurs de cassació per a la unificació de doctrina interposat per la lletrada Nereida Crespo Jiménez, de Crespo & Fanlo Advocats, contra una sentència de la Sala social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Ho va fer representant a un afiliat de la nostra associació que va sofrir un accident de treball que li va deixar diferents seqüeles. La qüestió que es va plantejar en aquest recurs de cassació per a la unificació de doctrina se cenyia a determinar si per a la qualificació de la situació d’incapacitat permanent parcial del nostre afiliat s’havia de tenir en compte les tasques de la professió habitual del treballador, mosso d’esquadra, o les que efectivament desenvolupava en el moment d’esdevenir l’accident de treball, que eren tasques predominantment administratives.

La Sala conclou que per a determinar les limitacions que en la seva capacitat de treball li originen al recurrent les seqüeles que presenta, derivades de l’accident de treball, cal tenir en compte les totalitat de funcions de la seva professió habitual i no únicament les que exercia en el moment de sofrir l’accident, funcions que, com ja hem dit, eren de caràcter administratiu.

Són totes les funcions de la professió que exercia el treballador en succeir l’accident, o del grup professional en la qual aquesta professió estava enquadrada, les que cal prendre en consideració per a determinar les limitacions que al treballador li originen les seqüeles que presenta, i no sols funcions concretes que realitzés per a apreciar les limitacions que sofreix.

En altres paraules, que s’hagi recol·locat a aquesta persona a fer tasques administratives no vol dir que no tingui dret al fet que se’l reconegui una incapacitat permanent parcial.

La prestació consisteix en una indemnització a tant alçat. La quantia de la indemnització és igual a 24 mensualitats de la base reguladora que va servir per al càlcul del subsidi d’incapacitat temporal del qual es deriva la incapacitat permanent.

About AILMED (590 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions dintre del cos o en altres llocs de l'administració.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: