Última hora

Comissió permanent de segona activitat de mossos d’esquadra de 3 de novembre de 2020

L’Associació per la Integració Laboral – Mossos d’Esquadra amb Discapacitat (AILMED) ha pogut participar a la Comissió permanent de segona activitat de mossos d’esquadra de 3 de novembre de 2020.

Us oferim un resum dels punts més importants que es van tractar:

  • Es van donar dades amb informació general sobre el nombre de funcionaris en situació administrativa especial de 2a activitat per tipologia, categoria i destinació i de funcionaris que ocupen llocs de suport a la funció policial (a proposta de lAdministració, SAP, SEIME).

L’administració va explicar que ara com ara hi ha 412 agents en segona activitat. Del total, 193 són per causes mèdiques i 219 per edat. S’estan tramitant 65 expedients, 77 dels quals per edat i 28 per causa mèdica.

Per altra banda, hi ha 232 tècnics de suport no policial i 32 expedients en tràmit de ser reincorporats

Nosaltres vam explicar que hi havia alguns números que no ens quadraven d’acord amb els nostres càlculs propis. Hi ha llocs que ens surten que hi ha 2 persones i a la informació que se’ns facilita són 3 o al revés. Davant d’això vam opinar que es podrien introduir més dades i vam demanar que no costaria gaire posar el número de TIP d’aquestes persones per saber on tenim tota la gent, per facilitar la feina, tant del personal de segona activitat  com els tècnics de suport no policial encara que no tinguin TIP. La resposta de l’administració va ser rebutjar aquesta petició per, entre altres qüestions, considerar-ho innecessari.

També vam afegir que seria correcta per aquells tècnics de suport no policial  que reben citacions per anar a judici posar a la PGME la destinació actual, ja que hi ha tècnics de suport no policial que reben citacions a casa, amb nom i adreça, amb la inseguretat que això pot comportar. L’administració va prendre nota d’aquesta situació per fer les consultes necessàries.

  • Circuit per incorporació TSNP (a proposta de lAdministració, SAP, AILMED).

Segons les darreres dades de l’administració hi ha 232 tècnics de suport no policial i 32 expedients en tràmit de ser reincorporats. D’aquestes 32 persones amb discapacitat que estan esperant ens informen que 7 ja han firmat recentment i començaran a treballar en breu, així com que esperen reincorporar almenys la meitat abans de finals d’any.

Entenem que estem vivint un any complicat, però vam expressar que no pot ser que s’acumulin més de 30 persones amb discapacitat i que aquestes passin mesos i mesos esperant treballar amb el patiment que això els comporta.

Ara l’informe de riscos laborals necessari per a la reincorporació s’obté més o menys en un mes, una qüestió en què hem de reconèixer que s’ha avançat molt, però s’ha d’evitar que desprès els tràmits burocràtics retardin tant les incorporacions. Demanem a l’administració que s’agilitzin les incorporacions perquè s’aniran acumulant més persones a més de les hi ha, fins i tot, que la persona s’incorpori a la darrera destinació i pugui anar treballant mentre es van resolent els tràmits (com es fa amb el personal que passa a segona activitat), qüestió aquesta que l’administració considera impossible de fer si no s’ha creat encara la plaça i donat de baixa l’anterior, entre altres qüestions.

  • Estat de la tramitació de 2a activitat i coordinador/responsable (a proposta de SAP).

En aquesta qüestió també hi ha un retard important en la tramitació d’expedients de segona activitat i també es posa l’excusa que estem vivint un any complicat. L’administració informa que està incorporant personal per tal d’agilitzar la tramitació i posar-se al dia al més aviat possible.

La part sindical insisteix en la creació de la figura coordinador/responsable de la segona activitat en cada Regió Policial.

  • Circuit de linforme del SPRL en 2a activitat per pèrdua de laptitud psicofísica (a proposta de SAP).

Sobre aquest tema nosaltres vam fer menció sobre que si s’obre un expedient d’incapacitat, el funcionari ha de tenir TOTS els documents i informes que formin part d’aquest expedient. Tot ho ha de tenir el funcionari, és el seu dret.

Especifiquem que han de ser tots els documents que formen part de l’expedient l’informe mèdic del servei de Prevenció de riscos, així com pot ser un informe de personal segons es demana la modificació o creació de la plaça a la RLT o un informe de funció pública de modificació de la plaça.

L’administració contesta que facilita a qui ho demana l’informe mèdic del servei de Prevenció de riscos i es desentén de la resta d’informes, però que en tot cas el funcionari té dret a accedir a tot l’expedient.

Des de la part sindical es demana que es revisi bé la concessió de la segona activitat per a mossos/es que estan en una adaptació però ocupant places “no operatives”. Ja que resulta que si es té una patologia per passar a segona activitat, però s’està ocupant una plaça d’oficina, es denega la segona activitat sistemàticament. L’administració contesta que ho revisaran amb la SGPRL.

  • Catàleg de llocs de treball i funcions de 2a activitat (a proposta de lAdministració, SAP, SEIME). 

Sobre aquest tema els sindicats insisteixen en el fet que l’administració es va comprometre a lliurar el catàleg i no ho ha fet, l’administració contesta que s’està fent i el tindran.

L’administració fa menció al procés iniciat a primers d’any sobre un nou Decret de Segona Activitat.

  • Canvis de lloc de destinació dels tècnics de suport no policial i funcions assignades (a proposta de SAP, AILMED).

Vam dir que hi havia conflictes amb el tema de les funcions, que s’estaven assignant funcions que es podrien considerar funcions policials. No hi ha una frontera clara entre el que són funcions policials i les que no ho són.

Un exemple el tenim amb el tema d’agafar denúncies (pèrdua de documentació o autorització a menors, etc.) el ciutadà es pensa que la persona que està agafant la denúncia és mosso/a quan resulta que no ho és. A més, a l’OAC també pot haver-hi situacions conflictives i d’agressions.

On està la frontera? Si l’administració diu per exemple que agafar aquests tríptics de les OACS no és una tasca policial vam demanar que ho posi per escrit.

La part sindical insisteix en la creació d’un protocol per canviar i demanar una altra plaça, ja que actualment és a voluntat de l’administració. Van demanar que qualsevol persona en aquesta situació pugui demanar el canvi de destinació. L’administració contesta que estudien sempre cas per cas per poder donar una resposta, però han de complir amb els requisits que ells estableixen.

  • Incentius a partir dels 57 anys (a proposta de SAP). .

La part sindical explica que hi ha un augment significatiu en les sol·licituds de segona activitat per causes de l’edat, a causa de l’envelliment de la plantilla, i demana a l’administració que estudiï la possibilitat d’establir incentius per aquells treballadors que tenen aquest requisit, i que no optessin per la situació de segona activitat i continuessin amb la seva tasca operativa.

  • Retorn consulta pública prèvia i proposta de calendari sessions extraordinàries debat nou decret 2a activitat (a proposta de lAdministració, USPAC).

L’administració informa que el nou decret de segona activitat es treballarà en properes sessions de la COPSA extraordinàries, però que esperarà la resolució de les eleccions sindicals, si no hi ha cap més impediment judicial, ja que pot haver-hi alguna nova organització sindical representativa que també ha de poder participar.

  • Torn obert de paraula.

Demanem si us plau que hi ha molts problemes amb les persones que estan treballant fora del cos. Estan bastant desemparades a l’hora de fer certs tràmits o peticions.

Demanem que es designi un interlocutor, una persona amb un correu, un número de telèfon, una extensió. Tant podria ser algú de personal de les Corts com utilitzar a un company tècnic de suport no policial que ja està realitzant tasques de coordinació dels TSNP de la regió policial de BCN.

Fins aquí el nostre Resum. Si detecteu algun error o que falta alguna informació rellevant, si us plau feu-nos-ho arribar.

Seguiran més comunicats. Si us plau, feu córrer aquest comunicat i pengeu-lo als serveis. Gràcies pel vostre suport.

About AILMED (540 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions dintre del cos o en altres llocs de l'administració.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: