Última hora

Hauria de tenir el mateix tracte el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat que el de la Dona al cos de mossos d’esquadra?

Nacions Unides va institucionalitzar el 8 de març com a Dia Internacional de la Dona, i el dia 10 de març està prevista la realització de la “Jornada commemorativa del Dia Internacional de la Dona: la igualtat entre dones i homes a la PG-ME”.

Des d’aquí donem tot el nostre suport a la commemoració del Dia Internacional de la Dona i a la realització d’aquesta jornada.

Recentment, pràcticament per sorpresa i pel que sabem sense negociar-ho amb ningú, el Govern va aprovar un Decret llei que modifica la Llei 10/1994, d’11 de juliol, de la policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra i estableix unes mesures correctores per tal d’equilibrar la presència de dones i homes en la plantilla de Mossos d’Esquadra. Hem de dir que és sorprenent com de ràpid es pot canviar una llei quan es vol.

Seria important, abans de fer cap modificació d’aquesta magnitud, saber si s’ha fet una reflexió sobre per què no es presenten més dones a les oposicions a mossos d’esquadra, perquè per molt que es doni preferència a les dones en les convocatòries d’accés al cos si no analitzem això serà molt complicat equilibrar la presència de dones i homes en la plantilla. També seria imprescindible analitzar per què en l’àmbit intern hi ha un baix nombre de dones que volen ascendir i promocionar-se al cos. Algú s’ho ha preguntat això?

Com hem dit, tot el nostre suport a la commemoració i a la jornada. Per cert, demanem una cosa similar per les persones amb discapacitat que treballen al cos de mossos d’esquadra. Recordem que Nacions Unides va institucionalitzar el 3 de desembre com a Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, i no recordem que aquest dia s’hagi commemorat mai al cos de mossos d’esquadra ni que s’hagi realitzat cap jornada al respecte (més enllà dels calendaris solidaris).

Es podrien realitzar també unes jornades sobre integració de persones amb discapacitat al cos de mossos d’esquadra i tractar multitud de temes, com poden ser: la igualtat, el paper d’aquestes persones, la seva aportació de qualitat a l’equip humà, els beneficis per l’organització amb aquestes persones, barreres actitudinals respecte a la discapacitat, erradicació dels estereotips i prejudicis, drets que assisteixen a les persones amb discapacitat, etc.

Creieu que és un tema que també mereix ser commemorat i tractat? Què opineu?

About AILMED (542 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions dintre del cos o en altres llocs de l'administració.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: