Última hora

Els atacs amb desinformació a la nostra associació o com es pretén que repetint una mentida amb suficient freqüència es converteixi en realitat

Avui l’administració ens ha convocat a participar en una sessió extraordinària de la Comissió Permanent de Segona Activitat del CME (COPSA) per tractar sobre una pretesa modificació del Decret 246/2008 de segona activitat.

Escoltarem el que vol dir l’administració, farem un comunicat sobre què s’ha dit i donarem la nostra opinió. Amb una mica de planificació, es convocarà aviat (si el COVID ho permet) una assemblea pels nostres afiliats.

En relació amb la pretesa modificació de decret hi ha un sindicat que diu en un comunicat el següent:

“És un desgavell fruit d’una supina manca de coneixement, preparació, treball i interessos particulars d’alguna associació que fa anys reclama el passi a segona activitat de les persones declarades en incapacitat permanent total.”

Es tracta d’un atac dient falsedats en contra de la nostra associació, un atac que es va reiterant al llarg del temps seguint la màxima que “repetint una mentida amb suficient freqüència es converteix en realitat”, frase que s’atribueix al cap de propaganda nazi Joseph Goebbels.

Per poder criticar s’ha de conèixer la realitat de la història de la nostra associació i tot el que ha anat passant des d’abans de la seva creació. Tractarem de sintetitzar:

1.-L’associació es va fundar el 2007 i abans del desembre de 2008 no existia cap decret de segona activitat de mossos d’esquadra, per tant els membres de la nostra associació declarats des del 2005 amb una incapacitat permanent total van haver de sol·licitar que se’ls apliqués la Llei 10/94 de mossos d’esquadra en relació amb la segona activitat. No hi havia cap altra opció.

2.-L’any 2008 es va aprovar el decret de segona activitat, el qual vam criticar. Tant que ara es demana la igualtat amb bombers, doncs en aquells moments el que es demanava era igualtat amb un decret similar al que bombers ja tenia des del 2001 i amb el qual tots estan en segona activitat. El que es va crear a mossos va ser un sistema mitjançant el qual fos possible restar de la nòmina les prestacions per discapacitat, una qüestió contra la qual aquesta associació va lluitar durant anys fins que per fi es va eliminar del decret amb una llei d’acompanyament de pressupostos.

3.-A instància dels partits polítics es va preparar en 2015 una Proposició de llei de regulació de la segona activitat. Aquesta llei finalment va decaure.

4.-Nosaltres no ens amaguem de res, sempre havíem demanat segona activitat fins que el 26 d’abril de 2017 va sortir una sentència del Tribunal Suprem que declarava incompatible la prestació d’incapacitat permanent total amb la segona activitat. Evidentment, no compartim jurídicament aquesta sentència i arribarem al Suprem per tal que es torni al criteri anterior.

5.-A partir d’aquesta sentència, que influeix a policies locals, bombers i possiblement a mossos d’esquadra, mai s’acceptarà que es perjudiqui persones amb discapacitat en relació amb la compatibilitat amb el treball de les prestacions que per dret els corresponen. Mai. Ja ho hem dit en reiterades ocasions.

Són parts de la història de la llarga lluita de molts anys d’aquesta associació que alguns haurien de conèixer, o potser ho coneixen i encara i així volen desinformar i tergiversar buscant l’enfrontament perquè potser la confrontació és part del seu màrqueting.

En tot cas, quan es denuncien uns fets, com que hi ha uns “interessos particulars”, s’aporten proves. És completament contradictori que una entitat com la nostra pugui tenir interessos particulars.     

La nostra associació no rep cap ajut ni ingrés de la Generalitat de Catalunya. Zero. Tampoc per part dels afiliats. Ni tenim alliberats. El que fem és totalment voluntari i altruista. Els coneixements, la preparació, la vocació de servei i els fets consumats, i no les paraules, és el que ens valida al llarg del temps.

Igual que nosaltres ens limitem a la nostra feina i a la nostra entitat, creiem que altres haurien de fer el mateix. No preocupar-se de les coses dels altres i preocupar-te de tu mateix. 

Els atacs amb desinformació, desconsideració i falta de respecte cap a una entitat que defensa els interessos i drets de persones amb discapacitat, ho diuen tot de qui els emet.  

About AILMED (558 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions dintre del cos o en altres llocs de l'administració.

1 Comment on Els atacs amb desinformació a la nostra associació o com es pretén que repetint una mentida amb suficient freqüència es converteixi en realitat

  1. albert figueras torné // 23 de Novembre de 2021 a les 16:02 // Respon

    Gràcies AILMED.

    El dt, 23 nov 2021 a les 14:06 Associacions per la Integració laboral va escriure:

    > AILMED posted: ” Avui l’administració ens ha convocat a participar en una > sessió extraordinària de la Comissió Permanent de Segona Activitat del CME > (COPSA) per tractar sobre una pretesa modificació del Decret 246/2008 de > segona activitat. Escoltarem el que vol dir l’” >

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: