Última hora

L’administració accelera per aprovar una modificació del decret de segona activitat que pot perjudicar persones amb discapacitat

Avui l’administració ens ha convocat a assistir a una reunió telemàtica de la COPSA que s’ha celebrat a les 9 hores amb la intenció d’aprovar un text definitiu de la modificació  del Decret 246/2008, de 16 de desembre, de regulació de la situació administrativa especial de segona activitat en el CME.

Amb el text presentat per part de l’administració, la gran majoria de sindicats, amb algunes objeccions, accepten que es tramiti la modificació.

Han acceptat que es tramiti: SME, SPC, SIGME, SEIME.

Han acceptat amb algunes excepcions: CAT, SAP, SEGCAT.

No s’ha posicionat: AFITCME.

No han acceptat que es tramiti: USPAC.

Tampoc ha acceptat que es tramiti: la nostra associació AILMED.

Algunes qüestions sobre les quals hem intervingut:

Sobre un termini de 3 mesos per sol·licitar la segona activitat que s’ha afegit al text, hem dit la nostra opinió. Si la persona ha de demanar la segona activitat dintre d’un termini de 3 mesos i després triguen a reubicar-la uns mesos més, hem de tenir en compte que durant tot aquest període de temps no percebrà cap sou. Tornarem a estar com abans, com el que es fa ara amb els tècnics de suport no policial, als quals deixen a casa sense sou esperant mesos la reubicació. Per tant, s’hauran de continuar fent reclamacions d’endarreriments de sous deixats de percebre.

Hem deixat constància que no es pot donar conformitat article per article del text, sinó que s’ha de donar sobre la globalitat de la modificació. Per tal motiu, hem deixat clar que NO DONEM CONFORMITAT i que quan es publiqui presentarem les corresponents al·legacions.

S’ha parlat molt del tema que s’ha de jubilar per incapacitat permanent perquè està regulada a l’EBEP. És un tema que es fa molt repetitiu i pesat, nosaltres hem dit que no tornaríem a redundar en el mateix de sempre, que no tornaríem a entrar una altra vegada en el tema de la jubilació per incapacitat permanent. Senzillament hem de dir que TENIM DIVERSES SENTÈNCIES QUE ENS INDIQUEN CLARAMENT QUE NO ES POT JUBILAR EN EL RÈGIM GENERAL DE LA SEGURETAT SOCIAL PER INCAPACITAT PERMANENT.

Ara veurem si aquesta modificació passarà pel consell de la policia. Caldrà veure si els informes jurídics que s’han de realitzar al respecte són realment independents i, sobretot, si realment la Comissió Jurídica Assessora és independent, cosa que posem en dubte. També veurem quines al·legacions es presenten quan es publiqui la proposta de modificació del decret i, per fi, veurem l’opinió sobre l’esmentada modificació del Govern de la Generalitat de Catalunya.

Continuarem informant. Si us plau, si detecteu un error no dubteu en comunicar-nos-el per correu, gràcies.

About AILMED (587 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions dintre del cos o en altres llocs de l'administració.

1 Comment on L’administració accelera per aprovar una modificació del decret de segona activitat que pot perjudicar persones amb discapacitat

 1. Bona tarde, després de llegir el borrador, més que un error el que veig que no deixa gens clar (i aixó sí que em preocupa) si els agents de Suport no policial que no ens acollim “al terme d’un any” a la situació de segona activitat, que passarà? No sel’s restituirà a la situació de policia si l’INSS i als jutjats després es considera a la persona que ha perdut la incapacitat o s’ha curat?
  La perdua de la condició de funcionari es podria perdre perque encara així et poden dir que has perdut condicions psiquiques o físiques, que no estàs en condicions però no t’has acollit a la condicio de segona activitat. Fora!

  Jorge A. Pujol

  El 30 nov 2021, a las 17:28, Associacions per la Integració laboral escribió:

  
  AILMED posted: ” Avui l’administració ens ha convocat a assistir a una reunió telemàtica de la COPSA que s’ha celebrat a les 9 hores amb la intenció d’aprovar un text definitiu de la modificació del Decret 246/2008, de 16 de desembre, de regulació de la situació adminis”

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: