Última hora

Posem al dia el Director General de promoció i defensa dels Drets Humans de la situació al cos de mossos d’esquadra

Ahir dia 10 de març, membres de l’associació AILMED s’han reunit amb el Director General de promoció i defensa dels Drets Humans, del Departament d’igualtat i Feminismes, Sr. Adam Majó i Garriga, al qual agraïm des d’aquí que ens hagi rebut.

En aquesta reunió hem començat posant al director al dia de qui som, com funcionem i tota la trajectòria de la nostra associació, des de la seva creació fins als nostres dies, defensant els drets de les persones amb discapacitat al cos de mossos d’esquadra.

Especial atenció va tenir la deriva jurídica als tribunals i com en alguns casos han acabat amb denúncies al Comitè sobre els drets de les persones amb discapacitat de Nacions Unides.

La situació actual de la pretesa modificació del decret de segona activitat per part del departament d’Interior va centrar la reunió. Una situació que implica forçar modificacions a la normativa amb una justificació alarmista totalment irreal sobre el creixement de persones amb discapacitat al cos i defensant que el model de gestió d’integració de persones amb una incapacitat permanent total està esgotat i és insostenible, quan representen només un 2% del total de la plantilla. Una modificació normativa que pot perjudicar clarament aquestes persones amb discapacitat en la compatibilitat de les prestacions a les quals tenen dret.

Hem volgut transmetre al director que darrere aquest alarmisme el que hi ha és un clar rebuig a la integració d’aquestes persones amb discapacitat i un clar objectiu de perjudicar el seu dret al treball. També com constantment es vulnera la Convenció sobre els drets de les persones amb discapacitat i, en conseqüència, la legislació vigent en matèria de discapacitat i igualtat i no discriminació.

Així mateix, es va tocar en aquesta reunió la funció pública en general i com es deixen al carrer a funcionaris quan els sobrevé una discapacitat al llarg de la seva vida laboral.

El director va explicar que la normativa internacional sobre drets humans, com la Convenció de Nacions Unides sobre els drets de les persones amb discapacitat, formen part del nostre ordenament jurídic intern i són d’obligat compliment per tothom. S’ha mostrat molt interessat en totes les explicacions que li hem donat, ja que des d’aquesta Direcció estan treballant a oferir una descripció acurada de com s’estan tractant els drets humans a Catalunya.

Ens hem ofert a la seva Direcció, per a aclarir o col·laborar en detall sobre la feina que estan realitzant.

About AILMED (590 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions dintre del cos o en altres llocs de l'administració.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: