Última hora

L’escàndol vergonyós de la Fundació del cos de Mossos d’Esquadra

Ens hem assabentat per la premsa i per alguns sindicats de la imminent constitució de l’anomenada Fundació del cos de Mossos d’Esquadra.

La creació d’aquesta fundació és un tema que ve de lluny i sobre el que s’ha insistit legislatura darrera legislatura fins aconseguir-ho. És possible, ja veurem, que tanta insistència tingui a veure amb el fet que alguns sindicats representatius tindran una cadira dins el Patronat d’aquesta fundació i amb col·locar-se uns quants a fer informes, estudis, ponències, fòrums o jornades…

Pel que es veu, per aquesta fundació hi haurà: un “edifici amb dignitat”, un Director professional que tindria un sou assignat per aquesta tasca, juntament amb el personal administratiu que hi treballi, mecenatge d’entitats, aportació de l’administració, microfinançament d’entitats privades… 

Segons hem vist, l’edifici que serà la seu d’aquesta fundació serà l’antiga comissaria de Sarrià del cos de mossos (foto del post). És curiós, a la zona alta de Barcelona. Per què no a ciutat vella? Per què no a un despatx del departament d’interior o a Egara? Per què no s’aprofita aquest edifici per una residència de persones amb discapacitat, per exemple?

Aquesta associació ja ha dit en aquesta web el que opina sobre aquesta fundació. En síntesi, ens sembla un escàndol vergonyós.

La protecció social, la solidaritat, ja es contemplava en el FAS, un Fons d’Ajut Social que sembla que des de fa anys, des de les retallades, ja ha quedat defenestrat per sempre per part d’Interior. El 2011 va ser l’últim any que es va donar les ajudes als Funcionaris/es de la Generalitat d’aquest Fons d’Acció Social.

Tot el que es diu sobre la finalitat d’aquesta fundació és assumible i hauria de ser-ho per part del FAS, però és que el que no ho sigui també seria obligació assumir-ho pel mateix departament d’Interior i no per una fundació privada. Repetim: PRIVADA.

Diapositives de presentació de la Fundació

Tot el cost d’aquesta fundació, no es podria dedicar al FAS? I fins i tot ampliar la seva cobertura a més conceptes?

Amb aquesta fundació el departament d’Interior es treu de sobre les seves obligacions, en altres paraules “privatitza les seves obligacions”, el més greu és que, a diferència del FAS que era per tothom, només els socis de la Fundació, o sigui els que paguin, tindran dret a beneficiar-se dels ajuts.

A sobre et demanen diners i desitgen que la implicació de tot el col·lectiu sigui la que s’espera.

No entenem com es pot donar suport a privatitzar aquestes qüestions, corrompent el que és públic i a sobre intentant vendre’ns la imatge “d’orgull” i de què serà una “eina important i estratègica” pel cos. Sempre el mateix màrqueting, sempre amb la impunitat i el silenci dels sindicats.

El que es vol és normalitzar la cultura de la privatització i hem de ser capaços de donar-nos compte i denunciar aquesta situació i de defensar el que és públic, el que teníem i es va treure amb l’excusa de les retallades del 2012, perquè està sent atacat amb aquesta forma d’entendre la política i de gestionar un cos públic de policia.

Quins valors hi ha aquí? Quina base moral? Una entitat privada, tot negoci, absolutament mercantil. Al final, pel departament d’Interior és desfer-se de les seves responsabilitats públiques. On està “l’orgull” aquí?

En comptes de reclamar que es torni el que es va retallar, el que es fa és donar suport i passar pel tub.

Per què no es reclamen tots els endarreriments des del 2012 de tot el que s’ha deixat de percebre en ajuts del FAS més els interessos corresponents?

Al fil d’això, com és possible que s’hagin tornat en trossos totes les pagues extraordinàries que els treballadors públics van deixar de percebre els anys 2012, 2013 i 2014, arran de les retallades, i no es reclamin interessos per cada any que ha passat? Les paguen anys després a poc a poc sense interessos, i ningú diu res? On està el 5% que es va descomptar el 2012 de les pagues i que no s’ha recuperat?

Però en mans de qui estem representats?

Tot plegat resulta patètic i absolutament inacceptable i per aquest motiu nosaltres no donem suport a aquesta iniciativa d’una fundació i, en conseqüència, demanarem a la gent que no s’hi apunti.

About AILMED (558 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions dintre del cos o en altres llocs de l'administració.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: