Última hora

La denuncia a un metge de Salut Laboral per abusos sexuals i la possible responsabilitat civil del departament d’Interior

Recentment, ha saltat la notícia del fet que tres mosses han denunciat un metge de Salut Laboral del departament d’Interior per abusos sexuals, i no es descarten més presumptes víctimes.

Per la part que ens toca, tenint en compte que per Salut laboral passen molts afiliats d’aquesta associació per qüestions referents a segones activitats, adaptacions del lloc de treball, valoració de tècnics de suport no policial, etc., volem fer una sèrie de consideracions al respecte.

Pel que hem llegit en algun article, la defensa d’alguna de les presumptes víctimes és lletrat/da del departament d’Interior i considerem que això és inadmissible perquè la Generalitat de Catalunya hauria de comparèixer com a responsable civil.

També s’ha posat un post al Portal de la Direcció General de la Policia per tal que si hi ha més presumptes víctimes, contactin per correu electrònic amb el departament d’Interior. Considerem que això és una barbaritat. Donar dades a un correu amb informació molt delicada a no se sap qui, tenint en compte que li pots estar donant informació a la part contrària si té una responsabilitat, trobem que és totalment contraproduent per la presumpta víctima.

El que necessiten les presumptes víctimes no és precisament un lletrat/da del departament d’Interior perquè  precisament el departament d’Interior podria tenir responsabilitat, i aquí tindríem un veritable conflicte d’interessos. El que necessiten és un advocat/da privat que defensi realment els seus interessos. Tenen dret a una defensa totalment imparcial.

Ja hem parlat de conflicte d’interessos de la Generalitat de Catalunya en l’exemple de casos de lesions a mossos d’esquadra en acte de servei o que el causant sigui insolvent. Un lletrat/da no pot defensar simultàniament diverses parts que tinguin interessos contraposats perquè pot perillar el dret a una defensa imparcial.

Altre exemple, al qual és aplicable el tema del conflicte d’interessos i el dret a una defensa imparcial, el teniu en el post que vam penjar a la nostra web sobre la condemna a un comandament de mossos d’esquadra amb presó, inhabilitació i indemnització per responsabilitat civil, per un delicte d’assetjament laboral a una agent a càrrec seu.

Les presumptes víctimes haurien de tenir un assessorament correcte a tots els nivells. Si alguna d’elles ens està llegint o li arriba aquesta informació per un company, aquí tens a aquesta associació. No dubtis, com va fer la companya amb el delicte assetjament laboral, a demanar-nos ajuda, no tenim cap dependència ni rebem res de l’administració.

Si algú coneix o té possibilitat de tenir el contacte d’alguna d’aquestes persones, si us plau, poseu-la urgentment en contacte amb nosaltres per si la podem ajudar.

About AILMED (562 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions dintre del cos o en altres llocs de l'administració.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: