Última hora

Dia internacional de les persones amb discapacitat. Quina és la “foto” de la situació de les persones amb discapacitat del cos de mossos d’esquadra?

Avui és el dia internacional de les persones amb discapacitat. Quina és la “foto” de la situació de les persones amb discapacitat del cos de mossos d’esquadra? Us oferim unes pinzellades:

>Tenim 5 comunicacions (denúncies) al Comitè de l’ONU sobre els drets de les persones amb discapacitat, a Ginebra (Suïssa), a l’empara de la Convenció sobre els drets de les persones amb discapacitat. 3 d’elles ja han estat favorables en el sentit que aquests funcionaris han estat discriminats per raó de la seva discapacitat, i una d’elles afecta la Generalitat de Catalunya.

> Hi ha uns 20.000 funcionaris al cos de mossos d’esquadra i uns 300.000 funcionaris a la Generalitat de Catalunya, però, segons l’administració, el sistema està esgotat i ja no tenen places de tècnics de suport no policial per persones amb discapacitat.

> Perquè “ja no hi ha més places” la Direcció General de la Policia adjudica llocs de treball A HORES DE CASA SEVA a persones amb discapacitat que no poden conduir, que tenen limitades les capacitats per conduir o que tenen altres patologies que s’han de tenir en compte, posant-los dificultats per a l’accés al treball i denegant d’ajustaments raonables.

> Elaboració d’una modificació del decret de segona activitat, que és un nyap, amb perjudicis greus pels afectats que són persones amb discapacitat. Modificar aquesta normativa és intentar afavorir indirectament que es treguin prestacions a persones amb discapacitat. Darrere hi ha la persecució d’un col·lectiu pel fet de tenir una prestació per una discapacitat.

> El que es diu sobre la integració de persones amb discapacitat per justificar la modificació del decret: Que hi ha efecte crida (com si les incapacitats permanents es regalessin), que un administratiu surt més barato, que estan pagant a altres departaments per aquestes persones i els surten gratis, que són persones que no tenen lloc ni feina per fer, que treuen places i lesionen a la resta del cos…

Ja veieu quin panorama, no? Doncs ala vinga, feliç dia internacional de les persones amb discapacitat a tots els membres del cos!

Per cert, suposem que, com cada any, el departament d’Interior ni se’n recordarà que en aquest cos també té persones amb discapacitat treballant. De les de fora del cos segurament que sí.

About AILMED (590 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions dintre del cos o en altres llocs de l'administració.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: