Última hora

Permet el President de la Generalitat que es perjudiqui les persones amb discapacitat del cos de mossos d’esquadra?

No fa gaire, la nostra Associació va adreçar una carta al Molt Honorable President de la Generalitat, Sr. Pere Aragonès. En aquesta carta se li plantejaven totes les qüestions que en l’actualitat estan afectant els drets les persones amb discapacitat que treballen al cos de mossos d’esquadra, com ara la modificació del decret de segona activitat que les pot perjudicar i un dictamen de l’ONU que diu que s’ha discriminat una persona amb discapacitat al cos de mossos d’esquadra per part del departament d’Interior negant-li el dret a la reubicació.

Petició perquè el president NO doni suport a la modificació del decret de segona activitat

Sobre la modificació d’aquest decret es motivava una petició perquè el president NO DONÉS SUPORT A AQUESTA PROPOSTA DEL DEPARTAMENT D’INTERIOR, basada en els perjudicis greus que es podrien causar a persones amb discapacitat.

Se li indicava que els arguments per justificar dita modificació fan pudor d’odi i discriminació i que el motiu principal que hi ha per modificar aquesta normativa és intentar afavorir indirectament que es tregui una prestació a unes persones amb discapacitat. La persecució d’un col·lectiu pel fet de tenir una prestació per una discapacitat és intolerable i indigne de la grandesa d’una entitat com la Generalitat de Catalunya.

Vam explicar al president, que considerem que és impresentable el que es diu sobre la integració de persones amb discapacitat per justificar la modificació del decret: Que hi ha efecte crida com si les incapacitats permanents es regalessin, que un administratiu surt més barato, que estan pagant a altres departaments i els surten gratis, que són persones que no tenen lloc ni feina per fer, que treuen places i lesionen a la resta del cos…

Li hem fet saber que l’estratègia ha estat crear una alarma totalment irreal sobre el creixement al cos de persones amb discapacitat amb l’objectiu de forçar modificacions a la normativa, i que aquesta manera de pensar i d’actuar de l’administració ataca directament els drets, la dignitat i l’honor d’aquestes persones pel fet de tenir una discapacitat.

Sobre un Dictamen de l’ONU que diu que s’ha discriminat una persona amb discapacitat al cos de mossos d’esquadra per part del departament d’Interior

També, en aquesta carta se li va comunicar un dels dictàmens del Comitè de l’ONU sobre els drets de les persones amb discapacitat, a Ginebra (Suïssa), sobre un mosso d’esquadra amb una discapacitat, del qual el Comitè de l’ONU constata que ha estat discriminat per la Generalitat de Catalunya negant-li el dret a la reubicació. Li vam explicar que la notificació rebuda del Comitè de l’ONU amb el corresponent dictamen va ser enviada al Conseller d’Interior pel seu compliment.

La Convenció sobre els drets de les persones amb discapacitat de Nacions Unides és d’obligat compliment, forma part del nostre ordenament intern, però es veu que el departament d’Interior no pensa contestar. Ho veu correcte això Sr. President?

Quan hi ha un dictamen de l’ONU que diu que s’ha discriminat una persona amb discapacitat al cos de mossos d’esquadra per part del departament d’Interior, què en pensa? El que digui el departament? O té vostè alguna opinió o criteri propi al respecte com a president que dirigeix un Govern?

Permet el President de la Generalitat que es perjudiqui les persones amb discapacitat del cos de mossos d’esquadra?

Tal com li vam expressar al president, si els funcionaris del departament d’interior i de la Direcció general de la Policia no tenen la capacitat per poder aplicar la Convenció de l’ONU sobre els drets de les Persones amb discapacitat i la seva integració laboral, està clar que haurien de ser substituïts, ja que el que estan fent és empitjorar i agreujar les situacions d’aquestes persones.

Creiem en la figura que el President de la Generalitat representa. Una figura que creiem que suposa un tipus de lideratge que ha de tenir implícit una sèrie de valors, que és referent d’una societat, i en aquest cas de les persones amb discapacitat del cos de mossos d’esquadra, que ha de tenir el carisma i l’empenta suficient per escoltar, entendre i donar suport explícit i directe quan s’acudeix a ell, sobretot quan la situació arriba a nivells insuportables, que ha de ser capaç de guanyar-se el respecte i l’admiració d’un cos de policia que està sota el seu comandament.

“El lideratge no consisteix a estar al comandament, sinó a cuidar de les persones al teu càrrec.”

Simon Sinek

Ni la resposta la signa el president, ni es contesta la totalitat del nostre escrit i es contesta el que diu la Direcció General de la Policia, ni hi ha interès en escoltar de primera mà el nostre punt de vista

Recentment, hem rebut una resposta a la nostra carta. D’entrada, aquesta resposta ni tan sols la signa el president, sinó que la signa un director de l’Oficina d’estratègia i comunicació del President.

No s’escriu a un President de la Generalitat perquè, en definitiva, contesti un director, però és que, a més a més, el director contesti el que li ha dit la Direcció General de la Policia i no se’ns contesti sobre la totalitat del nostre escrit.

Altrament, gens d’interès a conèixer de primera mà el punt de vista de les persones amb discapacitat del cos, només havia de citar-nos i escoltar-nos.

Per això, no cal escriure’l, és una pèrdua de temps, ja podem escriure directament al departament d’Interior i ja coneixem de sobres les seves respostes. Per això, sabem que la resposta en realitat no és del director que la signa.

S’escriu a un President de la Generalitat buscant suport i empara. Se li escriu perquè volem que el president escolti el punt de vista de les persones amb discapacitat afectades per la gestió del Govern que dirigeix. Se li escriu perquè respongui amb la seva pròpia veu com a president si consent certes actuacions o no i per què, o si li és igual.

About AILMED (590 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions dintre del cos o en altres llocs de l'administració.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: